Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία ΠΑ
29/11/2016 | 06:52 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Βρέχει” F-35 στη Μεσόγειο αλλά η Ελλάδα “κρατά ομπρέλα”! Το Δεκέμβριο τα 2 πρώτα στη Μεσόγειο

Γύρω από την Ελλάδα “βρέχει” F-35,αλλά εμείς θέλοντας και μη …κρατάμε ομπρέλα!

Δεν είναι μόνο η Τουρκία που “τρέχει” την έγκριση των παραγγελιών της.Το Ισραήλ ενέκρινε την προμήθεια 17 επιπλέον F-35,ανεβάζοντας τον αριθμό που προορίζεται να υπηρετήσουν την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) στα 50 .

Το Ισραήλ αναμένει να παραλάβει τα δύο πρώτα  F-35 μέσα στο  Δεκέμβριο.Θα είναι τα πρώτα αεροσκάφη αυτού του τύπου που θα πετάξουν στην “γειτονιά” μας.

Η Ισραηλινή Επιτροπή για θέματα εθνικής ασφάλειας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση αγοράς των  17 F-35 . Τον Ιούνιο,  Αρχηγός της ισραηλινής αεροπορίας είχε δηλώσει  ότι η IAF σχεδίαζε να αγοράσει 75 F-35.

Το θέμα του F-35 σε θεωρητικό επίπεδο έχει ανοίξει και για την Ελλάδα. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια ανικανότητας,ανευθυνότητας και χαμένων ευκαιριών η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο αεροσκάφος της ΠΑ.Η συζήτηση “περιορίζεται” στο F-35,γιατί αυτή τη στιγμή το μοναδικό σενάριο για να έχει οποιαδήποτε ρεαλιστική βάση μια τέτοια προμήθεια είναι αυτό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Προς το παρόν το πρόγραμμα που είναι στην κορυφή της λίστας των ελληνικών ΕΔ,είναι ο εκσυγχρονισμός των F-16.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης