Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα!

ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα!

«Απόλυτη επιτυχία» και «σημαντικό» βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε η Πιονγκγιάνγκ τη σημερινή επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στη κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Τη δοκιμή ζήτησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με το κρατικό δίκτυο να μεταδίδει εικόνες που τον δείχνουν να υπογράφει τη διαταγή.

Η σημερινή δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ μιας βόμβας υδρογόνου ήταν «πρωτοφανώς μεγάλης ισχύος», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA).

«Η απόλυτη επιτυχία της δοκιμής της βόμβας υδρογόνου (…) σηματοδότησε ένα πολύ σημαντικό βήμα στον (…) τελικό στόχο της ολοκλήρωσης της (…) πυρηνικής δύναμης» της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε το KCNA.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο, η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου έγινε προκειμένου να εξεταστεί «η ακρίβεια (…) της κατασκευής μιας βόμβας υδρογόνου που μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM)».

«Δεν υπήρξε ούτε (…) διαρροή ραδιενεργών υλικών ούτε κάποια επίπτωση στο περιβάλλον της γύρω περιοχής», κατέληξε το KCNA.

 

(πηγή: BBC)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης