Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
27/10/2017 | 12:51
Militaire News

Βάση Σούδας: Πάμε για 5ετή επέκταση και με τι αντάλλαγμα;

Βάση Σούδας: Πάμε για 5ετή επέκταση και με τι αντάλλαγμα;

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην παρέμβασή του μετά από την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για τα F-16,εμαφανίστηκε περίπου βέβαιος ότι των Νοέμβριο του 2018, η Ελλάδα θα υπογράψει 5ετή συμφωνία ανανέωσης για τη βάση της Σούδας.

Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου σ΄αυτό αλλά πάντως δεν εμφανίστηκε ούτε έκπληκτος ,ούτε το διέψευσε. Στην απάντησή του, όμως είπε ότι στις συζητήσεις για τη Σούδα η Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα χρήσης της Σούδας και από μέρος του ελληνικού Στόλου.

Από εκείνη τη στιγμή έχουν αρχίσει διάφορα σενάρια με πρώτο ότι “ο Στόλος μας μεταφέρεται στη Σούδα”! Η σκέψη για να μεταφερθεί ένα μέρος του Στόλου στη Σούδα υπάρχει χρόνια τώρα και δεν νομίζουμε ότι έχει σχέση με τις συζητήσεις που γίνονται τώρα για τη βάση. Η μεταφορά δεν έχει προχωρήσει τόσα χρόνια περισσότερο λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε μέρος του προσωπικού.

Η χρήση της Σούδας από το ελληνικό ΠΝ δεν μπορεί να είναι “αντιστάθισμα” σε οποιαδήποτε επέκταση της συμφωνίας για τη Σούδα. Αυτό που θα μπορούσε να είναι σοβαρό αντάλλαγμα θα είναι να “έδεναν” στη Σούδα δύο πολεμικά πλοία όπως αυτά που θέλει το ΠΝ, με δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης