Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
21/10/2016 | 08:16
Militaire News

Αφιέρωμα στις σφαγές των ναζί στην Ήπειρο

Αφιέρωμα στις σφαγές των ναζί στην Ήπειρο

Τιμητικό αφιέρωμα στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου με επίκεντρο τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης. Η εκδήλωση μνήμης, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» του Δημήτρη Βλαχοπάνου, είναι η απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής που οφείλεται στις χιλιάδες μαρτύρων της Ηπείρου, ανδρών, γυναικών και παιδιών, ακόμη και βρεφών, που υπήρξαν τα θύματα ειδεχθέστατων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, τα οποία διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και, ιδίως, η διαβόητη δολοφονική 1η Μεραρχία Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ (“το αιματοβαμμένο εντελβάις”).

Για την αντίσταση των Ελλήνων στη βία των κατακτητών θα μιλήσει ο φιλόλογος και συγγραφέαςΧρήστος Τούμπουρος. Για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου θα μιλήσει η ιστορικός Κατερίνα Μπαλκούρα.«Η Σφαγή του Κομμένου και η Θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη!» θα είναι το θέμα του Δρ. Αριστομένη Ι. Συγγελάκημέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος  και εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Θα προβληθούν ολιγόλεπτα βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν της σφαγής του Κομμένου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν φιλικά οι Λαλητάδες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης