Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:Η χώρα θα γίνει “νεκροταφείο” για τις ΗΠΑ, απειλούν οι Ταλιμπάν

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:Η χώρα θα γίνει

Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να γίνει ένα “νέο κοιμητήριο” για τις ΗΠΑ αν δεν αποσύρουν σύντομα τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ταλιμπάν έπειτα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να στείλει ενισχύσεις στη χώρα. “Αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν, (η χώρα) θα μετατραπεί σύντομα σε ένα νέο κοιμητήριο γι αυτή την υπερδύναμη του 21ου αιώνα. Οι αμερικανοί ηγέτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό”, αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδίκασε  την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνουν οι αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα χωρίς να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρσή τους. “Αντί να συνεχίζουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί να αποσύρουν τους στρατιώτες τους από το Αφγανιστάν”, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Τραμπ για την νέα πολιτική στο Αφγανιστάν και τη Νότια Ασία. Ο Μουτζαχίντ είπε ότι “όσο υπάρχει έστω και ένας αμερικανός στρατιώτης στη χώρα μας”, οι ένοπλοι ισλαμιστές θα “συνεχίζουν τον τζιχάντ”.

Βρετανία: Το Λονδίνο χαιρετίζει την νέα στρατηγική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν

Η Βρετανία χαιρέτισε σήμερα την δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν. “Χαιρετίζουμε την αμερικανική δέσμευση”, αναφέρει ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον σε ανακοίνωσή του. “Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον υπουργό Μάτις χθες συμφωνήσαμε ότι, παρά τις προκλήσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους (την πολιτική μας) στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουμε στο χτίσιμο της εύθραυστης δημοκρατίας της χώρας και να μειώσουμε την τρομοκρατική απειλή για την Δύση”. “Είναι προς το συμφέρον όλων μας να υπάρξει ευημερία και ασφάλεια στο Αφγανιστάν: αυτός είναι και ο λόγος που ανακοινώσαμε την αύξηση του αριθμού των δικών μας στρατιωτών τον Ιούνιο”. Τον Ιούνιο, η Βρετανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές συμμαχικές χώρες δεσμεύτηκαν να στείλουν περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να υποστηρίζει τότε ότι ο αριθμός των στρατιωτών στη χώρα είχε μειωθεί πολύ εσπευσμένα. Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες το βράδυ, αλλάζοντας την αρχική του στάση, ότι θα στείλει ενισχύσεις στη χώρα χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης