Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
18/10/2017 | 00:48
Militaire News

Αυτός είναι ο επίσημος λογαρισμός για την αναβάθμιση των F-16: 2,4 ΔΙΣ ανακοίνωσε και το Κογκρέσο!

Αυτός είναι ο επίσημος λογαρισμός για την αναβάθμιση των F-16: 2,4 ΔΙΣ ανακοίνωσε και το Κογκρέσο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε ζωντανή σύνδεση στις 20.30 ώρα Ελλάδας ,χθες βράδυ ανακοίνωσε τον “λογαριασμό” του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-16,που λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε με γραπτή ανακοίνωση το Κογκρέσσο:

“Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει ενδεχόμενη στρατιωτική συμφωνία στο εξωτερικό στην κυβέρνηση της Ελλάδας για αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε διαμόρφωση F-16 Block V. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 2.404 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση και κοινοποίησε στο Κογκρέσο αυτή την πιθανή αναβάθμιση στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε αναβάθμιση 123 αεροσκαφών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Αυτή η προτεινόμενη συμφωνία θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της  εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που αποτελεί σημαντικό εταίρο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε μια διαμόρφωση F-16 Block V θα ενισχύσει την ικανότητα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμείνει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που δημιουργούν οι εχθροί της συμμαχίας στις ΗΠΑ και τη συμμαχία.

Ο κύριος εργολάβος θα είναι η Lockheed Martin από το  Fort Worth,του  Texas. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν γνωστά αντισταθμιστικά. Ωστόσο, η Ελλάδα συνήθως ζητά αντισταθμιστικά ωφέλη. Κάθε συμφωνία συμψηφισμού θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και αναδόχου.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης