Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική Πρώτη Γραμμή
24/12/2016 | 01:09 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αυτή είναι η Ευρώπη του κ.Σόϊμπλε! “Ξεγύμνωμα” της πολιτικής του με επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ!

Αυτή είναι η Ευρώπη του κ.Σόϊμπλε!

Υπάρχουν πιο επίσημα στοιχεία αποτυχίας της πολιτικής Σόϊμπλε στην Ευρώπη, απ΄ αυτά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Μάλλον όχι. Οι εναπομείναντες εγχώριοι …θαυμαστές του εμμονικού Γερμανού ας τους ρίξουν μια ματιά:

•Το 5% των νοικοκυριών της ευρωζώνης, που είναι και τα οικονομικά ισχυρότερα, κατείχαν το 37,8% του καθαρού πλούτου το 2014, συγκριτικά με 37,2% το 2010 ενώ το 5% που είναι τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά κατείχαν μόνο χρέος.

•Το παρατεταμένο πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης έχει επιδεινώσει τις ανισότητες καθώς κράτη στην περιφέρεια όπως η Ιταλία, η Ισπανία η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες, ενώ χώρες στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ, όπως η Γερμανία, ανέκαμψαν γρηγορότερα.

•Ο μέσος πλούτος των νοικοκυριών στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά περίπου 10% στα 104.100 ευρώ στα τέσσερα χρόνια έως το 2014, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών ακινήτων, ιδιαίτερα για το 5% του πληθυσμού που είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, ανέφερε η ΕΚΤ.

«Η αλλαγή ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου ο μέσος όρος μειώθηκε κατά περίπου 40% … αλλά είναι επίσης μεγάλη στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου μειώθηκε περισσότερο από 15%», ανέφερε η ΕΚΤ

•Αντίθετα, ο μέσος όρος του πλούτου στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10% την ίδια περίοδο. Αύξηση καταγράφηκε στην Αυστρία, την Φινλανδία και το Λουξεμβούργο.

Ο κ.Σόϊμπλε έριξε με την πολιτική του νερό στον μύλο της ακροδεξιάς σ΄ όλη την Ευρώπη. Η Γερμανία που έχει την ιστορία της βλέπει το ξενοφοβικό κόμμα AfD να έχει φθάσει στο 15%!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο χερ Σόϊμπλε αρνείται να αλλάξει έστω και στο ελάχιστο την καταστροφική του πολιτική. Προκειμένου να μη το κάνει καταφεύγει ακόμη και σε ψεύδη ,όπως ότι ρώτησε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πριν εκφράσει την άρνησή του για το τεράστιο ποσό …των 300 ευρώ που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους εξουθενωμένους Έλληνες συνταξιούχους. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει κακόγουστα ανέκδοτα όπως ότι “αν δεν τηρηθούν οι κανόνες η ευρωζώνη θα διαλυθεί”! Δεν μπορεί να μην ξέρει τα στατιστικά της ΕΚΤ…

Η εμμονή του δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται πλέον ύποπτη…

Θα πείτε και τι βγαίνει με το να λέμε και να τα γράφουμε. Όχι μόνο εμείς στην Ελλάδα, αλλά παντού πλέον στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να φωνάζουν ότι χερ Σόϊμπλε οδηγεί το οικοδόμημα της ΕΕ σε βέβαιη καταστροφή…Ότι θέλει κάνει κι ότι πολιτική επιθυμεί την επιβάλλει. Όμως το σχοινί δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμη. Θα σπάσει. Μπορεί ο κ.Σόϊμπλε να πιστεύει ότι η Γερμανία θα μείνει αλώβητη. Ή ακόμη κι ότι θα βγει κερδισμένη από την κατάρρευση.

Η επισήμανση του Τσακαλώτου ίσως να αποδειχτεί προφητική. Ο κ.Σόϊμπλε θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι εύχεται…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης