Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
31/07/2017 | 20:38
Militaire News

Αυλαία για την Ζαν Μορό

Αυλαία για την Ζαν Μορό

Η ηθοποιός Ζαν Μορό, ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η πρωταγωνίστρια μαζί με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στο “Μετέωρο Βήμα του Πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, απεβίωσε στο διαμέρισμα της, διευκρίνισε η Ζαν Οτεσέρ, δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορία του περιοδικού Closer, η οικιακή της βοηθός βρήκε την Ζαν Μορό νεκρή όταν πήγε στις 7.30΄το πρωί στο σπίτι της οδού Φομπούρ Σεντ-Ονορέ για να αρχίσει τη δουλειά της.

Γεννημένη στις 23 Ιανουαρίου του 1928 στο Παρίσι από πατέρα εστιάτορα και αγγλίδα μητέρα, χορεύτρια στο επάγγελμα, η αξέχαστη ερμηνεύτρια του τραγουδιού “Tourbillon” στην ταινία “Jules et Jim” (Ζιλ και Τζιμ”) του Φρανσουά Τριφό, γύρισε περισσότερες από 130 ταινίες.

Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, ανάμεσά τους τον ‘Ορσον Γουέλς (“Une histoire immortelle” /”Αθάνατη ιστορία”), τον Λουίς Μπουνιουέλ ( (“Le Journal d’une femme de chambre”/ “Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας”), τον Μικελάντζελο Αντονιόνι (“La notte”/”Η νύχτα”), τον Τζόζεφ Λόουζι (“Eva”‘/”Εύα”). Απέσπασε το 1992 το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία “La vieille qui marchait dans la mer” του Laurent Heynemann.

Η Μορό που τιμήθηκε το 1960 στις Κάννες για την ερμηνεία της στην ταινία “Moderato Cantabile” (“Μοντεράτο Καντάμπιλε”) του Πίτερ Μπρουκ, υπήρξε η μόνη ηθοποιός που προήδρευσε δύο φορές σε αυτό το κινηματογραφικό φεστιβάλ (το 1975 και το 1995). Επίσης ήταν επανειλημμένα η οικοδέσποινα της τελετής απονομής των βραβείων του φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβιέρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης