Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ας “κόψουν” ΤΩΡΑ τα υποβρύχια 214 για τους Τούρκους οι Γερμανοί αν εννοούν όσα λένε

Ας

Απειλές πολλές από τη Γερμανία προς την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες. Από κοντά και η ΕΕ που μιλά για “τέλος χρόνου” για την Τουρκία. Το Βερολίνο απείλησε ακόμη και με εμπάργκο εξοπλισμών. Όλα αυτά είναι “κούφια λόγια” αν δεν συνοδευτούν από πράξεις. Ειδικά η Γερμανία έχει στα χέρια της πολλούς τρόπους για να πιέσει την Άγκυρα.Αρκεί να σκεφτεί ως πραγματική ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης κι όχι σαν …λογιστής.Συνήθως προτιμά το δεύτερο.

Αν η κυρία Μέρκελ και ο κ.Σόϊμπλε είναι αποφασισμένοι να πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει να συμπεριφέρεται όπως η Χιλή του Πινοτσέτ ας σταματήσουν ΤΩΡΑ την ναυπήγηση των υποβρυχίων 214 που οι Τούρκοι παρήγγειλαν αμέσως μετά από την Ελλάδα!

Ας ανακοινώσουν ότι βάζουν τέλος στο φιλόδοξο τουρκικό πρόγραμμα των Τούρκων οι Γερμανοί, για να αποδείξουν ότι εννοούν  όσα λένε και δεν παίζουν θέατρο. Γιατί υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι αυτό που βλέπουμε είναι απλά ένα παζάρι.

Η Τουρκία είχε παραγγείλει από το 2009 έξι υποβρύχια 214 από την ThyssenKrup marıne System, (HDW). Ήδη και γι΄ αυτή τη γερμανική δουλειά έχει προκύψει σκάνδαλο.

Όπως έχουν γράψει οι εφημερίδες της Τουρκίας  ο εισαγγελέας της Βρέμης, Frank Passade, έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 14 στελέχη της  γερμανικής εταιρείας και σε δυο Τούρκους . Οι κατηγορίες αφορούν σε δωροδοκίες σε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Υπάρχει λοιπόν ένας επιπλέον λόγος για να “κοπεί” ΤΩΡΑ το πρόγραμμα των υποβρυχίων 214 για τους Τούρκους.

Μάλλον θα επικρατήσει πάλι το γνωστό… “είναι πολλά τα λεφτά”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης