Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ας είμαστε καχύποπτοι για την εμμονή των Τούρκων να διεκδικούν 18 νησιά από την Ελλάδα! Κάτι “στήνουν”

Ας είμαστε καχύποπτοι για την εμμονή των Τούρκων να διεκδικούν 18 νησιά από την Ελλάδα! Κάτι

Ύποπτη πλέον η υστερία της τουρκικής αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής για τα “18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα”. Ύποπτη ,γιατί δεν μπορεί ο μονίμως …δεύτερος -ακόμη κι αν τρέχει μόνος του- πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ΄χει “σηκώσει μπαϊράκι” μόνος του. Πίσω του ακολουθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργώντας ένα “εθνικιστικό μέτωπο” που πιέζει -ή παριστάνει πως πιέζει- τον Ερντογάν να ‘ρθει και να διεκδικήσει νησιά του Αιγαίου!

Έχουμε γράψει στο militaire.gr πως αυτό το κλίμα ,εν όψει των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία το 2019 δεν είναι καλό σημάδι. Η επιμονή των Τούρκων να φωνάζουν κάθε μέρα για δήθεν “κατεχόμενα νησιά” δεν μπορεί να ΄χει στόχο μόνο την εσωτερική κοινή γνώμη. Καλό θα ΄ναι να είμαστε λίγο καχύποπτοι.

Πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με βάση τα όσα παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Selen Temizer στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε δημοσιογράφους του Anadolu, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των νησιών του Αιγαίου, επισημαίνοντας τα εξής: «Μετά την κρίση στα Ίμια («Kardak» στο κείμενο) και κατά τη διάρκεια κυβέρνησης του ΑΚΡ δεν έχει δοθεί κανένα νησί στην Ελλάδα».

Σε πρωτοσέλιδο ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας  Cumhuriyet με υπότιτλο «Πουλήθηκε η Ψέριμος;» παρατίθενται οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, τις οποίες έκανε κατά τη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στην Βουλή. Τονίζεται ότι ο Kılıçdaroğlu αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα νησιά του Αιγαίου.

Αναφορικά με την ομιλία Kılıçdaroğlu  στην Κ.Ο. του κόμματός του οι τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων έχουν ενδιαφέρον:

Ηürriyet: «Kılıçdaroğlu: Κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατέψει τα εδάφη της είναι αντεθνική» και υπότιτλος: «Σε ποιον ανήκει η Ψέριμος;»

Habertürk: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε ένα χιλιοστό»

Aydınlık: «Πουλήσατε τα νησιά;»

Δημοσίευμα της εφημερίδας  Yeniçağ παραθέτει τις δηλώσεις του ΓΓ του Καλού Κόμματος, Aytun Çıray. τις οποίες πραγματοποίησε χθες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην Βουλή. Υπογραμμίζεται ότι ο  Çıray αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού  της Ελλάδος  Αλέξη Τσίπρα, στην Ψέριμο, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο Τσίπρας συμμετείχε σε λειτουργία στην Ψέριμο παραβιάζοντας τρεις φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ο αξιότιμος Πρόεδρος που βρέθηκε στην Ελλάδα πριν μία εβδομάδα, άραγε τι είπε με τον Τσίπρα; Ποίες συμφωνίες πραγματοποίησε; Επίσης ο Τσίπρας δελέασε τον Erdoğan;». 

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Aydınlık επικρίνει τη στήριξη εκ μέρους του Bahçeli στον Erdoğan, κάνοντας αναφορά στη στάση του Erdoğan στο ζήτημα των νησιών του Aιγαίου. Στη συνέχεια ο  Önkibar  επεσήμανε τα εξής: «Το μοναδικό κίνητρο της Ελλάδας η οποία πληρώνει δύσκολα το μισθό των εργαζομένων της είναι η Τουρκία. Η κατάληψη των 18 νησιών μας από την Ελλάδα, τα οποία μας ανήκουν σύμφωνα με τη Λωζάννη, δίνει κουράγιο στην Ελλάδα. Πριν μερικές μέρες ο Τσίπρας μετέβη στο τουρκικό νησί Ψέριμος και έκανε επίδειξη. Ο μεγάλος (!) μας ηγέτης, Erdoğan, απάντησε; Όχι, δεν είπε τίποτα. Όταν μετέβη στην Ελλάδα έθεσε στην ατζέντα το ζήτημα των μουφτήδων αντί να θέσει τα νησιά. Αυτός είναι ο Erdoğan τον οποίο στηρίζει ο δήθεν μεγάλος εθνικιστής, Bahçeli».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης