Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
24/09/2017 | 23:04
Militaire News

Απόλυτη ανατροπή στο ντέρπι: Η ΑΕΚ έχανε 2-0 από τον Ολυμπιακό και κέρδισε 3-2!

Απόλυτη ανατροπή στο ντέρπι: Η ΑΕΚ έχανε 2-0 από τον Ολυμπιακό και κέρδισε 3-2!

Ολα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχε καθίσει αναπαυτικά στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ (22΄ Μάριν, 46΄ Οτζίτζα Οφόε) στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ομως, με επική αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο ο «Δικέφαλος» του Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε την ανατροπή της… δεκαετίας, επικράτησε 3-2 και παραμένει στην κορυφή. Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιστροφής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που ισοφάρισε με τέρματα στο 64′ και το 79′, ενώ τη νίκη έδωσε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος στο 89′.

Οι πρωταθλητές πήγαν στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο, προερχόμενοι από διαδοχικές μετριότατες εμφανίσεις. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε την ΑΕΚ για πρώτη φορά απόλυτο φαβορί και αυτό επιβεβαιώθηκε (μόνο) στο ξεκίνημα του αγώνα. Μέσα στα πρώτα δύο λεπτά, η Ενωση είχε «πατήσει» τρεις φορές την αντίπαλη περιοχή και είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αραούχο στο 1΄.

Ο Χάσι διόρθωσε την αμυντική ανορθογραφία στέλνοντας τον Ζιλέ να προσφέρει περισσότερες βοήθειες αριστερά, όπου ο Φιγκέιρας είχε προβλήματα εναντίον του Γκάλο. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» την πίεση της ΑΕΚ και της επέτρεψε να έχει την -ανούσια- κατοχή της μπάλας. Στο 22΄ προηγήθηκε από εξαιρετική «λόμπα» του Μάριν μετά από πλάγιο-ασίστ (!) του Οτζίτζα. Αργή η αντίδραση του Βράνιες, καθυστερημένη η επιστροφή του Γκάλο και το αποτέλεσμα ήταν ένα γκολ ερασιτεχνικού επιπέδου, το πρώτο που δέχεται η ΑΕΚ φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν όλα τα σχέδια του Χιμένεθ διαλύθηκαν μέσα στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β΄ ημιχρόνου. Στο 46΄ ο Οτζίτζα με εξαιρετικό αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-2 δίνοντας στους φιλοξενούμενους τεράστιο πλεονέκτημα.
Στο 64΄ η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλου μετά από ασίστ του Αραούχο (και λάθος του Καπίνο). Σκόρερ για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Λάζαρος. Αμέσως μετά, στο 70΄, το ματς διεκόπη λόγω ρίψης δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ μετά από συμπλοκές φιλάθλων με αστυνομικές δυνάμεις. Ο,τι χειρότερο για τους γηπεδούχους ηταν η δεκάλεπτη διακοπή, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πατήσουν γκάζι για την ισοφάριση.
Εκείνος όμως που αδυνατούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Με φάουλ-δυναμίτη στο 79΄ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του και έστειλε τους οπαδούς της ΑΕΚ στα ουράνια.
Το κρεσέντο της ΑΕΚ όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 89΄ ο Μάρκο Λιβάγια με έξοχη ατομική ενέργεια έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μάνταλο και ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Αραούχο, Μάνταλος – Οφόε, Μάριν, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης
Κόκκινες: Τσόσιτς και Εγκελς (90+5΄)
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε
* Αποβλήθηκε στο 82΄ ο Μπέσνικ Χάσι για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή
* Αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις οι Τσόσιτς, Ζιλέ για τη μεταξύ τους αψιμαχία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης