Υποστηριξε το militaire
Breaking News Featured Πρώτη Γραμμή ΣΤΡΑΤΟΣ
09/03/2017 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αποκέντρωση ΓΕΣ: Σε ποιον “χρεώνει” το σχέδιο ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής

Αποκέντρωση ΓΕΣ: Σε ποιον

Ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε χθες τη Σχολή Πεζικού. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μία από τις πρώτες αποφάσεις του, που είχε να κάνει με τη μεταφορά των Διευθύνσεων των Όπλων του ΓΕΣ, εκτός Αττικής.

Ο Α/ΓΕΣ υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό υπήρχε από την εποχή που Αρχηγός ήταν ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ότι τώρα αυτό υλοποιείται.

Ωστόσο αν θυμόμαστε καλά και νομίζουμε ότι θυμόμαστε, ο Στρατηγός Ζιαζιάς είχε απορρίψει αυτό το σχέδιο. Κάποιοι από τους επιτελείς του, του είχαν προτείνει να εξεταστεί η “αποκέντρωση” που επί της ουσίας είναι ένα “αμερικανικό μοντέλο”. Οι προτάσεις αυτές εξετάστηκαν τότε επί τρίμηνο. Το πόρισμα της μελέτης που είχε παραδοθεί στον τότε Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Ζιαζιά ήταν αρνητικό. Οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει να διερευνήσουν τα κέρδη απ΄ αυτή την αποκέντρωση, είχαν καταλήξει ότι δεν εξοικονομείται, ούτε προσωπικό, ούτε οικονομικοί πόροι τόσοι που να δικαιολογούν τη “μετακόμιση”.

Ο σημερινός Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής είναι βέβαιο ότι πιστεύει πως η αποκέντρωση πρέπει να προχωρήσει. Μένει να δούμε το αποτέλεσμά της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης