Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
02/08/2016 | 06:57 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Αντεπίθεση” για το μισθολόγιο στρατιωτικών και ποιο ταμπού ενδέχεται να σπάσει

“Απαράδεκτο”,”ανεφάρμοστο”,”τραγικό”.Αυτά ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία για το σχέδιο του νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Μετά από την αποκάλυψή του και σε έγγραφη μορφή από το Militaire.gr ουδείς αμφισβητεί την ύπαρξή του. Τα σχόλια είναι καθολικά αρνητικά, όπως καθολική είναι και η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Καλά όλα αυτά θα πείτε, αλλά τα ‘χετε ξανακούσει. Δεν πέρασαν και χρόνια από τότε που ο Μ. Κωσταράκος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έλεγε ότι η τότε κυβέρνηση κάνει “το καλύτερο δυνατό” και θυμάστε τι ακολούθησε.

Αυτό που μπορούμε να μεταφέρουμε με βεβαιότητα, είναι ότι τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει δική τους πρόταση σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία φυσικά, η οποία κι έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομκών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση δεν προβλέπει καμία περικοπή στις αποδοχές των στρατιωτικών.

Επειδή η καχυποψία και η δυσπιστία είναι νομίζουμε απολύτως δικαιολογημένη στο στρατιωτικό προσωπικό, είναι λογικό το ερώτημα που λέει τι θα γίνει αν το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στο σχέδιο έκτρωμα. “Είναι να φεύγουμε όλοι”, είπε στο Militaire.gr υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε ως σκέψη είναι το γεγονός ότι, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα με τα οικονομικά, τόσο πιο δυνατά αρχίζουν και ακούγονται απόψεις για διαχωρισμό του μισθολογίου των στρατιωτικών από τα Σώματα Ασφαλείας. Ήταν και είναι ταμπού, αλλά θυμηθείτε ότι θα αρχίσει να συζητείται όλο και πιο έντονα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης