Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
26/10/2016 | 00:13
Militaire News

Ανοιχτός λογαριασμός με Γερμανία για τις αποζημιώσεις! Τι είπε ο Βίτσας

Ανοιχτός  λογαριασμός  με Γερμανία για τις αποζημιώσεις! Τι είπε ο Βίτσας

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική κατοχή, ο χαιρετισμός του ΑΝΥΕΘΑ Δήμητρη Βίτσα είχε ενδιαφέρον όχι μόνο για τις αναφορές του στα ιστορικά γεγονότα,αλλά και για όσα είπε για το σήμερα.Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και για την τουρκική προκλητικότητα.

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε:

• “Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, είναι ένα αυθύπαρκτο θέμα που άνοιξε την ημέρα της αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων από τη χώρα μας, συνεχίζει να υπάρχει και δεν επιδέχεται συμψηφισμούς.

Στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει παραγραφή. Είναι μια εκκρεμότητα, που η τακτοποίησή της, πρέπει να ενδιαφέρει και την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, ως στοιχείο συνεισφοράς σε μια δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά, πως η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων αποσκοπεί στο να κλείσει μια πληγή και να προχωρήσουμε μπροστά.

Για μια Ευρώπη του μέλλοντος, που γνωρίζει την ιστορία της και διδάσκεται από αυτή. Γιατί μια Ευρώπη που αγνοεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να τις ξαναζήσει”.

Για τις τουρκικές προκλήσεις:

• “Τα όσα λέγονται, αναφορικά με τις συνθήκες που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας, κυρίως τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Παρακολουθούμε στενά αλλά είμαστε και ξεκάθαροι, «αλυτρωτικές» κορώνες που εκστομίζονται από οπουδήποτε, είτε για εσωτερική χρήση άλλων χωρών, είτε από εξωτερικούς φόβους ή επιδιώξεις, καλό θα είναι να αποφεύγουν την αναφορά στην Ελλάδα.

Θέλω να επισημάνω, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως ναι μεν η Ελλάδα δεν διεκδικεί από κανέναν τίποτα, αλλά ταυτόχρονα, ξέρει ποια είναι τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτά δεν τα βάζει σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης.

Απάντηση στην όποια αμφισβήτηση δίνουμε τόσο με την πολιτική που ασκούμε σε διεθνές επίπεδο, όσο και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης