Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΥΠΕΘΑ
26/03/2017 | 06:47 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας” συμφώνησαν Ματίς-Καμμένος!

“Ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας θα έχουν οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας! Τζέϊμς Ματίς και Πάνος Καμμένος στη συνάντηση που είχαν ,συμφώνησαν για την απ΄ ευθείας επικοινωνία που θα ΄χουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Με λίγα λόγια θα μπορούν να τα λένε μ΄ ένα τηλεφώνημα.

Ο Καμμένος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του και την εκτίμησή του προς τον στρατηγό Τζέϊμς Ματίς. Το “τρελό σκυλί” του πολέμου όπως τον έλεγαν. Το 2004 ο Ματίς είχε ηγηθεί αμερικανικών στρατευμάτων στη Μάχη της Φαλούτζα στο Ιράκ. Μία από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου στο Ιράκ.

Ο Ματίς υπηρέτησε 44 χρόνια στις ΕΔ και μεταξύ άλλων ήταν ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.

Από την άλλη πλευρά ο Τ.Ματίς είπε στον Καμμένο ότι τον συμπαθεί γιατί “τον θεωρεί μαχητή” .

Από την εποχή του Άστον Κάρτερ που ήταν υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επί Ομπάμα στον Τζέϊμς Ματίς ,υπουργό Άμυνας του Τράμπ, η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Κάρτερ για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν δεν θέλησε να ΄χει τετ α τετ συνάντηση με τον Καμμένο. Τα σενάρια γι΄ αυτή τη στάση πολλά,με επικρατέστερο ότι ο Κάρτερ δεν μπορούσε να “χωνέψει” ότι ο Καμμένος είχε καλές σχέσεις και επαφές και με τους Ρώσους. Μην ξεχνάμε ότι το παρατσούκλι του ήταν “Δρ Θάνατος” ,με εμμονές για τη Ρωσία και πιστός της θεωρίας του πυρηνικού πολέμου.

Ο Ματίς υπηρετεί σε μια κυβέρνηση που βλέπει όσους έχουν καλές επαφές στη Μόσχα ως χρήσιμους συμμάχους. Ο ίδιος ο Ματίς υπήρξε στρατιωτικός που έχει πατήσει σε δύσκολα πεδία μαχών,έχει πολεμήσει σκληρά και γι΄ αυτό γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος και γιατί πρέπει να αποφεύγεται όπου είναι δυνατόν.

Είναι λοιπόν μάλλον λογική η μεγάλη διαφορά κλίματος που υπάρχει για τον Π.Καμμένο στο Πεντάγωνο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης