Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ανατολίτικα παζάρια στην Αμερική με τον Ερντογάν σε μεγάλες περιπέτειες!

Ανατολίτικα παζάρια στην Αμερική με τον Ερντογάν σε μεγάλες περιπέτειες!
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο ένας και μοναδικός ηγέτης ουσιαστικά έχασε το δημοψήφισμα. Με τόση καλπονοθεία κατάφερε να πάρει 51%. 
Δεν φτάνουν μόνο τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια, αναζητούνται και 865.000 άκυρα! Ψήφισαν συνολικά 49.700.000 . Από αυτά τα ψηφοδέλτια κρίθηκαν έγκυρα 48.900.000. Τι έγινε με  τα υπόλοιπα 865.000; Μόνο στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν 132.000 ψηφοδέλτια.
Το τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα με ανακοίνωση του επέκρινε αυτούς που πανηγυρίζουν για η νίκη, γιατί τα αποτελέσματα δεν έχουν την παραμικρή νομιμότητα.
Ο Ερντογάν και η παρέα του έμειναν εμβρόντητοι από το αποτέλεσμα. Άδικα τα χρήματα που σκόρπισαν. Αλλά και η κρατική δύναμη φάνηκε αδύναμη.  Δεν φαντάστηκαν ποτέ το ποσοστό του 51%. Ονειρευόταν νίκη με 60- 70%.  Τα διορισμένα από αυτόν μέλη του ανώτατου εκλογικού συμβουλίου απέρριψαν τις ενστάσεις για παραβίαση του εκλογικού νόμου.
Ως Πρόεδρος που ορκίστηκε στην τιμή και την υπόληψη του  να είναι ουδέτερος αρχηγός της χώρας , συμπεριφέρθηκε σαν κομματάρχης περασμένων δεκαετιών . Αλλά και ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων , βασιλικότερος του βασιλέως, πανηγύρισε για το αποτέλεσμα. Εάν είχε λίγη σοβαρότητα θα αναλογιζόταν ότι το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 1/11/2015 έλαβε ποσοστό 49,5% και το δικό του 11, 9%. Συνολικά δηλαδή 61.4%. Στο δημοψήφισμα τα δυο κόμματα μαζί έλαβαν 51% , έχασαν δηλαδή δέκα  ποσοστιαίες μονάδες και για αυτό πανηγυρίζουν.
Το μόνο χαρμόσυνο γεγονός για τον Πρόεδρο ήταν το τηλεφώνημα του κ. Τραμπ.  Ο αμερικανός Πρόεδρος, δίδυμη ψυχή του Ερντογάν έσπευσε να τον συγχαρεί.  Οι ευχές αυτές αναπτέρωσαν το καταρρακωμένο  ηθικό του  Τούρκου Προέδρου, ο οποίος είχε δεχθεί μέχρι τότε τα συγχαρητήρια της Γουινέας, του Τζιμπουτί και του Πακιστάν…
Σίγουρα το μέλλον του Ερντογάν δεν είναι ευοίωνο. Μετά τα αποτελέσματα θα αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες και οι αμφισβητήσεις. Ο χρόνος για τις επόμενες εκλογές το 2019 είναι μεγάλος και το όχι μπορεί να γιγαντωθεί με αποτέλεσμα την εκλογή άλλου Προέδρου και όχι του Ερντογάν. Τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για την δικαστική διερεύνηση όλων των αμαρτημάτων που διέπραξε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.
Ασφαλώς τα επιτελεία στα “ανάκτορα”  συσκέπτονται για να βρουν κάποια διέξοδο. Δεν αποκλείεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η θητεία του Ερντογάν και να διασπαστεί η συσπείρωση της αντιπολίτευσης και του όχι.
Ελπίζουμε οι εγκέφαλοι πέραν του Ατλαντικού που σχεδίαζαν τη δημιουργία μιας ισλαμικής δημοκρατίας κατά τα πρότυπα της χριστιανικής δημοκρατίας ,να αντιλήφθηκαν ότι αυτό είναι αδύνατο να λειτουργήσει στην πράξη.
Ο Ερντογάν τρέμει επίσης  την δίκη που συνεχίζεται στις ΗΠΑ με τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ζαρράμπ, ο οποίος έσπασε το εμπάργκο πετρελαίου που είχε επιβληθεί στην Τεχεράνη , με τη βοήθεια της κυβέρνησης Ερντογάν. Όσο προχωράει η δίκη τόσο βγαίνουν στο φως ενοχοποιητικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν τον Πρόεδρο σε δίκη ως εγκληματία πολέμου.
Δικηγόρος του Ζαρράμπ είναι ως γνωστόν ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος κατά την κατάθεση του στο Δικαστήριο δήλωσε ότι ρόλος του στη δίκη είναι να εξασφαλίσει μια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ουάσιγκτον υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ. Αποκάλυψε δηλαδή ότι διεξάγεται ένα ανατολίτικο παζάρι μεταξύ ΗΠΑ, Ζαρράμπ και Ερντογάν προς όφελος των αμερικανικών συμφερόντων.
Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι το παζάρι αφορά το Κουρδικό, το Ιράν και ό,τι θέλει να πετύχει η Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς πρόθεση του Ερντογάν είναι να προσφέρει γη και ύδωρ προκειμένου να γλυτώσει….
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης