Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
15/03/2017 | 08:19 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο! Βίντεο

Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο! Βίντεο

Για όσους αγαπούν την αναρρίχηση το Λεωνίδιο είναι ο ιδανικός τόπος για φυγή από τη πόλη.Το καταπληκτικό βίντεο που μας έστειλε ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ εξηγεί γιατί.
Το Λεωνίδιο είναι μια μικρή παραδοσιακή, παραλιακή πόλη στην ανατολική Πελοπόννησο. Απέχει 210 χλμ από την Αθήνα και 80 χλμ από το Άργος. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο το ΚΤΕΛ Αρκαδίας εκτελεί καθημερινά δρομολόγια (4 ώρες από Αθήνα).

Πάνω απ’ τα στενά δρομάκια και τα λευκά σπίτια του Λεωνιδίου υψώνεται εντυπωσιακά η ημικυκλική κόκκινη ορθοπλαγιά. Ο βράχος είναι καλής ποιότητας ασβεστόλιθος, ιδιαίτερα ευχάριστος στην αναρρίχηση. Οι νέες όμως διαδρομές απαιτούν κάποιο καθάρισμα από πέτρες και το κράνος θεωρείται απαραίτητο. Στη θέα τους, τα 250 μέτρα κατακόρυφα και βάλε, αποτελούν ονειρώδη πρόκληση για τον αναρριχητή.

Ο προσανατολισμός της ορθοπλαγιάς, εντελώς νότιος, αποτρέπει τη διάθεση για σκαρφάλωμα τις πολύ ζεστές μέρες. Εκτός όμως από τις κύριες μεγάλες ορθοπλαγιές του “Κόκκινου βράχου” “Β” και “Γ” υπάρχουν κι άλλες μικρότερες (Α,Δ,Ε) πιο προσιτές λύσεις για τις ζέστες του καλοκαιριού. Και μην ξεχνάμε, η ατέλειωτη παραλία της Πλάκας του Λεωνιδίου και τα διάφανα νερά της θάλασσας προσφέρονται για πιο “δροσερές” επιδόσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης