Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
20/03/2017 | 14:54 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αναλγησία του υπουργείου Παιδείας έναντι των στρατιωτικών!

Αναλγησία του υπουργείου Παιδείας έναντι των στρατιωτικών!

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δείξει ελαστικότητα σε περιπτώσεις στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά,οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Δυστυχώς όπως φαίνεται ούτε ο υπουργός Παιδείας ,ούτε οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου του έχουν κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος των στρατιωτικών ,το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως όλα τα υπόλοιπα. Στο Militaire έχουν φθάσει καταγγελίες στρατιωτικών για αρνητικές απαντήσεις σε περιπτώσεις μετεγγραφών παιδιών στρατιωτικών που πέρασαν σε σχολές μακρυά από το σπίτι τους και οι γονείες στρατιωτικοί δεν μπορούν οικονομικά να στηρίξουν τις σπουδές τους. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν περιπτώσεις στρατιωτικών που εκτός από σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν να διαχειριστούν και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας υγείας συγγενικών τους προσώπων. Ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας απορρίπτει χωρίς πολλά ,πολλά τα αιτήματα των στρατιωτικών.

Οι οποίοι επαναλαμβάνουμε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τελείως ξεχωριστή κατηγορία. Αν δεν το καταλαβαίνει το επιτελείο Γαρβρόγλου,ας μιλήσει με το ΥΠΕΘΑ για να τους εξηγήσουν.Πόσες είναι οι περιπτώσεις παιδιών στρατιωτικών; ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.

Και δεν είναι μόνο οι μετεγγραφές φοιτητών.Όπως προκύπτει από έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών πρόβλημα υπάρχει και με τις εγγραφές των μαθητών παιδιών στρατιωτικών στα σχολεία όλης της χώρας.

Αναφέρει σε έγγραφό της προς το υπουργείο Παιδείας η ΠΟΕΣ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2α του άρθρου 35 του σχετικού (ε), όπως εγνώσθη άλλωστε με τη (στ) όμοια εγκύκλιό σας, οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους, ενώ για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις διατάξεις των (α) έως και (δ) σχετικών, οι εγγραφές των μαθητών στις άλλες βαθμίδες των σχολικών μονάδων της Χώρας πραγματοποιείται κατά βάση από 1 έως και 15 Ιουνίου του προηγούμενου έτους.

Όπως, ίσως, σας είναι γνωστό, οι Έλληνες στρατιωτικοί οφείλουν εκ της ισχύουσας νομοθεσίας να μετατίθενται κάθε τρία (3) χρόνια, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, οι μεταθέσεις τους δε, λόγω αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου που τις διέπει, κοινοποιούνται στα στελέχη που είναι υπό μετάθεση λίγο διάστημα πριν αυτές πραγματοποιηθούν, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά την περίοδο του καλοκαιριού (από αρχές Αυγούστου έως και τέλη Σεπτεμβρίου).

Με το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα παράτασης των ανωτέρω ημερομηνιών, ιδίως δε των (ε) και (στ) σχετικών, αναφορικά με τα τέκνα των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις μονίμων στελεχών, τα οποία θα ευρίσκονται υπό μετάθεση, προκειμένου να παραμείνουν συνεπείς με τις τεθείσες προθεσμίες.

Ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης