Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
10/12/2017 | 06:23 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Αναδιοργάνωση “της τυρόπιτας” ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Αναδιοργάνωση

Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων -μία ακόμη- βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο υπό συζήτηση σχέδιο μία από τις βασικές αλλαγές είναι το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.Αλλαγή που μπορεί στην Ελλάδα να ακούγεται “επαναστατική”.

Για το αν θα πετύχει το σχέδιο ο καθένας μπορεί να ΄χει την άποψή του. Αλλά το να έχουν λόγο στην όποια αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων οποιοιδήποτε  άλλοι εκτός από τους στρατιωτικούς νόμίζουμε ότι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από κανέναν.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο  twitter ,μετά από την ορκωμοσία στο ΚΕΥΠ Λαμίας:

Οι στρατιωτικοί δεν είναι ανάλγητοι για να μην σκέφτονται τα “χτυπήματα” οικονομίες των τοπικών κοινωνιών που λειτουργούν σήμερα ΚΕΝ. Αλλά δεν είναι η δουλειά τους να σχεδιάζουν τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με κριτήριο τυροπιτάδικα,κοτοπουλάδικα και σουβλατζίδικα. Δουλειά τους είναι να δημιουργηθούν επιτέλους οι “σύγχρονες και αποτελεσματικές ΕΔ” που όλοι λέμε ότι θέλουμε. Συνεπώς δεν μπορεί οι πολιτικοί να έχουν άποψη,λόγο και δικαίωμα πίεσης για το ποια μονάδα θα μείνει ανοιχτή και ποια θα κλείσει.

Γι΄ αυτό καλό θα ΄ναι η αναδιοργάνωση να προχωρήσει γοργά. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο πιο ευάλωτοι στις πιέσεις θα ΄ναι εκεί στα ψηλά στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Και κάπως έτσι θα δούμε μια ακόμη “αναδιοργάνωση της τυρόπιτας”!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης