Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
30/10/2017 | 22:05
Militaire News

Αναδιοργάνωση της Πολεμικής Αεροπορίας! Ποιο είναι το σχέδιο

Αναδιοργάνωση της Πολεμικής Αεροπορίας! Ποιο είναι το σχέδιο

Η Πολεμική Αεροπορία αναδιοργανώνεται.

 Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το ΓΕΑ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εξεύρεση της «κάλλιστης» οικονομοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος. Αυτό θα περιλαμβάνει ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους τομείς, όπως εκπαίδευση εδάφους-αέρος, εκπαίδευση θαλάσσιας επιβίωσης στο σχολείο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης καθώς και εκπαίδευση στο σχολείο οργάνων, το οποίο θα μετεγκατασταθεί στη μονάδα από την 110 Πτέρυγα Μάχης.

 

Παράλληλα προωθείται η αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), σε πολυδύναμο κέντρο εκπαίδευσης με τη συμμετοχή ξένων χωρών και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, με δυνατότητα ολοκλήρωσης δύο ή τριών σειρών ανά έτος, ώστε να αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο επίτευξης εθνικών στόχων.

 

Στόχος της άσκησης «Ηνίοχος», την ευθύνη του σχεδιασμού της οποίας έχει το ΚΕΑΤ, είναι να γίνει η ανταγωνιστικότερη άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Μάλιστα, στον Ηνίοχο 2018 θα συμπεριληφθούν και οι νέες εγκαταστάσεις του Σχολείου Όπλων Τακτικής. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στο ΚΕΑΤ να λειτουργήσει ως ενιαίο κέντρο και να στεγάσει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όλες τις δραστηριότητες εκπαίδευσης και ασκήσεων, όπως αρμόζει σε ένα κέντρο που διεκδικεί το ρόλο του διεθνούς κέντρου επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

 

Περαιτέρω, με ταχείς ρυθμούς προχωρά η αναδιοργάνωση μονάδων της πολεμικής αεροπορίας, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν πόροι ύψους 15,6 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί ο νόμος για τη συγχώνευση της σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, της σχολής Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων και της σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών, σε σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

 

Η 348 μοίρα τακτικής αναγνώρισης στην 110η Πτέρυγα Μάχης ανέστειλε την λειτουργία της, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής της 339 μοίρας και η συγχώνευση της με την 338 μοίρα, στην 117 πτέρυγα μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

 

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης μονάδων προωθούνται επίσης:

 

– Η μετεγκατάσταση της μοίρας μη επανδρωμένων αεροσκαφών «ΠΗΓΑΣΟΣ» στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

 

– Η αναβάθμιση του 2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) σε αεροπορικό κέντρο ελέγχου και η μετάπτωση του 1ου και 3ου ΚΕΠ σε 10η και 11η μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης.

 

– Η ενοποίηση του αεροπορικού αποσπάσματος Αγρινίου με το Forward Operational Base (FOB) Ακτίου.

 

– Η μετάπτωση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης σε Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας.

 

– Η μεταφορά του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενόργανης Πτήσης στην 120ΠΕΑ.

 

– Η συγχώνευση του μουσείου ΠΑ με το ΜΙΣΠΑ και κατάργηση αυτού και

 

-Η ενσωμάτωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εναέριας Κυκλοφορίας στη διεύθυνση Αεράμυνας του ΓΕΑ

 

Τέλος στις 19 και 20 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί στη σχολή Ικάρων το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος με θεματικό τίτλο «Strategic Value of Air Power» (Η Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος). Τα αντικείμενα που θα παρουσιασθούν στο συνέδριο, αποσκοπούν στην εξέταση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος και των επιδράσεων τους στο χαρακτήρα, τη φύση και τον τρόπο λειτουργίας του αεροπορικού Όπλου. Ειδικότερα οι ενότητες που θα αναπτυχθούν θα αφορούν :

 

α. «International Environment & Air Power» (Διεθνές περιβάλλον & Αεροπορική Ισχύς),

 

β. «Evolution – Encounter of Future Capabilities» (Ανάπτυξη -Αντιμετώπιση Μελλοντικών Δυνατοτήτων) και

 

γ. «Air Power and Civil Society» (Αεροπορική Ισχύς & Κοινωνία).

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης