Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
24/09/2017 | 18:05 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αναδιοργάνωση ΕΔ: Τι προανήγγειλε ο ΑΝΥΕΘΑ που “σκότωσε” τον “από Βορρά κίνδυνο”

Αναδιοργάνωση ΕΔ: Τι προανήγγειλε ο ΑΝΥΕΘΑ που

Ο “κίνδυνος από Βορρά” με βάση τον οποίο “χτίστηκε” η αμυντική διάταξη της χώρας μετά από τον Εμφύλιο πόλεμο,δεν υπάρχει κατά τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα. Ο ΑΝΥΕΘΑ στην συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” ,απαντώντας σε ερώτηση για την αναδιοργάνωση-ανασυγκρότηση των ΕΔ, είπε ότι η σημερινή δομή ,στηριγμένη στον από Βορρά κίνδυνο πρέπει να αλλάξει.

Στρατιωτικά ο κίνδυνος έχει εκλείψει εδώ και χρόνια και οι όποιες αλυτρωτικές διεκδικήσεις κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι συνοδεύονται από ουσιαστική στρατιωτική απειλή. Ωστόσο ο “κίνδυνος από Βορρά” διευκόλυνε πολλούς και διάφορους ώστε να κρατούν εν λειτουργία στρατόπεδα.

Τι απάντησε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας:

Υπάρχει ήδη μια πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία φτάνει στο τέλος. Εως την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις. Η βάση αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι να δημιουργήσουμε τον πιο σύγχρονο στρατό και διαθεσιμότητα δυνάμεων εκεί που πιθανολογούμε τις απειλές. Από την άποψη του εξοπλισμού, επιδίωξη είναι το πώς θα μπορούμε να συντηρούμε και να αναβαθμίζουμε με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον υλικό και ποιες στοχευμένες αγορές πρέπει να κάνουμε. Ενα άλλο κομμάτι αφορά στο πώς θα ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία και το εξαγωγικό της κομμάτι. 

Η σημερινή δομή έχει αναφορά σε δύο πράγματα. Στην ιστορία -δηλαδή είναι αποτέλεσμα του Εμφυλίου- του από Βορρά κινδύνου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Συγχρόνως, έχει μια δομή που συνδέεται με πολιτικάντικα συμφέροντα. Να έχουμε εδώ στρατό για να έχουν δουλειά τα μαγαζιά της περιοχής μας. Κι αυτό θα αλλάξει.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης