Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
24/10/2017 | 08:02 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Αμερικανική “επίθεση” σε 6 τουρκικές τράπεζες για χρήμα από το Ιράν!

Αμερικανική

Τούρκοι αξιωματούχοι αρνούνται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Habertürk,σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξι τουρκικές τράπεζεζες που φέρονται να έχουν παραβιάσει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με το turkishminute.com ,η Habertürk δεν ονόμασε τις έξι τράπεζες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα πρόστιμα, αλλά είπε ότι μία τράπεζα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο  άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα  πρόστιμα για τις υπόλοιπες τράπεζες  θα ήταν χαμηλότερα.

Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι που έχουν σχέση με την  τουρκική οικονομία ανέφεραν στο Reuters ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από τις ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις αυτές.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται  καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας έχουν πληγεί  από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβάλλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων σε  τράπεζες  για παραβιάσεις κυρώσεων στο Ιράν.

Το  Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης στις 6 Σεπτεμβρίου κατηγόρησε έναν πρώην υπουργό οικονομίας της Τουρκίας και τον πρώην επικεφαλής μιας κρατικής τράπεζας για συνωμοσία που παραβιάζει τις κυρώσεις κατά  του Ιράν με παράνομη μεταφορά  εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω των ΗΠΑ  για λογαριασμό της Τεχεράνης.
Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan απέρριψε τις κατηγορίες .
Οι κατηγορίες έχουν σχέση με  την υπόθεση  του Reza Zarrab, , ο οποίος συνελήφθη στο Μαϊάμι τον Μάρτιο του 2016 κατηγορούμενος για  φοροδιαφυγή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης