Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
11/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Αμερικανικά UAV σε Λάρισα και Ανδραβίδα το “έξτρα δώρο” στις ΗΠΑ! Τι θα πάρουμε;

Αμερικανικά UAV σε Λάρισα και Ανδραβίδα το

Αμερικανικά uav MQ-9 Reaper σε ελληνικές αεροπορικές βάσεις; Είναι πάρα πολύ πιθανό. Λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, αμερικανικά κλιμάκια βρίσκονται στην Ελλάδα για να δουν ξανά δύο αεροπορκές βάσεις. Λάρισα και Ανδραβίδα είναι αυτές που τους ενδιαφέρουν.

Σ΄ αυτές θέλουν να φέρουν MQ-9 Reaper.

Οι Αμερικανοί από το καλοκαίρι του 2013 έχουν ζητήσει αεροδρόμια για τα uav τους. Ο Αβραμόπουλος είχε μεταφέρει το αίτημα του Πενταγώνου,μετά από την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον,αλλά τότε απάντηση δεν δώσαμε. Το αίτημα δεν αποσύρθηκε ποτέ και τώρα φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι πολύ πιθανό να πάρουν αυτό που θέλουν.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν δεν πάνε “με άδεια χέρια” στη συνάντηση με τον Τραμπ.Δεν είναι μόνο η Σούδα που έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρει τις ΗΠΑ, αλλά όπως φαίνεται έχουν κι άλλα αιτήματα που η Αθήνα δείχνει έτοιμη να ικανοποιήσει αρκεί όμως να έχει κάτι να πάρει. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa ,τα CHINOOK και τα M-113. Η Ελλάδα έχει πολλά ζητήματα για τα οποία περιμένει ουσιαστική βοήθεια. Πρώτο στη λίστα η αναβάθμιση των F-16, για την οποία οι Αμερικανοί πρέπει να κάνουν μεγάλο “σκόντο”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης