Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“‘Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από την ΕΕ για τη νοθεία στην Τουρκία!

Ανζητούμε συχνά την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Σπάνια την ακούμε και τη βλέπουμε. Αναμέναμε ότι με τα αίσχη που έγιναν στην Τουρκία στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα κάτι θα έβγαινε να πει. Όχι ως Φεντερίκα ,αλλά ως ΕΕ. Δεν την ακούσαμε…

Η ΕΕ εκφράστηκε είτε μεμονωμένα από διάφορους αξιωματούχους της,είτε μέσω του εκπροσώπου της Κομισιόν ο οποίος επί της ουσίας τίποτα δεν είπε. Η ΕΕ ξανά ανύπαρκτη και γι΄ αυτό στη συνείδηση όλο και περισσότερων πολιτών -ειδικά όσων την πιστεψαν- άχρηστη.

Η δήλωση του εκπροσώπου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της και εξέτασε προσεκτικά το πόρισμα της έκθεσης των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και της Επιτροπής βουλευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Δεδομένης της μικρής διαφοράς στο αποτέλεσμα και των εκτεταμένων συνεπειών της συνταγματικής αναθεώρησης, καλούμε τις τουρκικές Αρχές να εξετάσουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα και να αναζητήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη εθνική συναίνεση στη συνέχεια του δημοψηφίσματος», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη επίδειξης «αυτοσυγκράτησης» από τις Αρχές και ενθάρρυνε τη διεξαγωγή «ανεξάρτητων ερευνών» για τις «φερόμενες παρατυπίες». Σε ό,τι αφορά τις μέλλουσες σχέσεις, ο εκπρόσωπος της Κομισόν τόνισε πως το μήνυμα της Επιτροπής προς την Τουρκία είναι να έρθει «και πάλι πιο κοντά» στην Ευρώπη και όχι να απομακρυνθεί περαιτέρω. Ερωτηθείς κατά πόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει της διαπραγματεύσεις για την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, ο κ. Σχοινάς απάντησε πως η ΕΕ συνεχίζει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας και ότι «πρόοδος» έχει σημειωθεί σε πολλούς τους τομείς, όπως η χρηματοδότηση και η επανεγκατάσταση. Υπενθύμισε, όμως, πως παραμένουν επτά σημεία ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των θεωρήσεων και πως ο διάλογος και η συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές συνεχίζονται, προκειμένου να εκπληρωθούν και αυτά «το συντομότερο δυνατό». Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ξεκαθάρισε πως εάν η Τουρκία «περάσει από τα λόγια στις πράξεις, θα είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης