Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΘΡΑΚΗ Πρώτη Γραμμή
25/12/2016 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αλλάζουν οι μουφτήδες στη Θράκη! Αρχή με το Διδυμότειχο

Αλλάζουν οι μουφτήδες στη Θράκη! Αρχή με το Διδυμότειχο

Με απόφαση που υπογράφει ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης πάυθηκε από τα καθήκοντα του ο εδώ και 30 χρόνια τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου κ. Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου.

Σύμφωνα με τη fonirodopis.gr στη θέση του, τοποθετείται προκειμένου να ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου και μέχρις αναλήψεως καθηκόντων από τον διοριζόμενο Μουφτή, ο ιερωμένος Οσμάν Χαμζά.

Ο μέχρι σήμερα τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, γεννήθηκε το 1952 στο χωριό Άνω Βυρσίνη του νομού Ροδόπης και σπούδασε στο Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής και στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1979. Το διάστημα 1980 – 1986 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και το 1986 διορίστηκε ως τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμότειχου.

Να σημειωθεί, ότι το βασικό θεσμικό πλαίσιο βάση του οποίου επιλέγονται οι μουφτήδες στην Θράκη (Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο) στηρίζεται στις διατάξεις του νόμου 1920/1991 «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών».

Οι τρεις Μουφτείες ανταποκρίνονται στις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων και διατηρούν στενές σχέσεις με τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Βακουφιών. Παράλληλα, μεριμνούν για την λειτουργία των τεμενών, την κατάρτιση των θρησκευτικών λειτουργών και εφαρμόζουν το ισλαμικό δίκαιο στην περιοχή.

Οι Μουφτείες εκπροσωπούν το Ισλάμ στην Ελλάδα και μετέχουν σε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις ανά την υφήλιο. Το αξίωμα του Μουφτή συνιστά ιερή αποστολή και συνεπώς χαίρει μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης στους μουσουλμανικούς κύκλους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης