Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
27/06/2017 | 14:52
Militaire News

ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Ράμα κατακτά την αυτοδυναμία

ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Ράμα κατακτά την αυτοδυναμία

Ενώ απομένει η καταμέτρηση των ψήφων σε λίγα ακόμα εκλογικά τμήματα, ο Εντι Ράμα αναδεικνύεται σε θριαμβευτή της κάλπης στην αναμέτρηση της Κυριακής, κατακτώντας αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει τις 74, από τις συνολικά 140 έδρες του κοινοβουλίου, γεγονός που επιτρέπει στον σοσιαλιστή ηγέτη να μην χρειαστεί την συνεργασία και άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης Δεύτερο αναδεικνύεται το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα με 43 έδρες, έχοντας σημειώσει αισθητή πτώση, και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, που παρά την σφοδρή πίεση προεκλογικά από τους σοσιαλιστές, όχι μόνο άντεξε, άλλα αύξησε σε 19 έδρες την δύναμή του στο νέο κοινοβούλιο.

Το κοινοβουλευτικό τοπίο συμπληρώνουν, το κόμμα PDIU των Τσάμηδων που υπέστη απώλεια δυνάμεων, καθώς εξέλεξε 3 βουλευτές, ενώ στην προηγούμενη βουλή είχε 5 και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με έναν βουλευτή. Στη νέα βουλή θα υπάρχουν 5 Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές, που εξελέγησαν με τις λίστες των τριών μεγάλων αλβανικών κομμάτων. Με το Σοσιαλιστικό κόμμα εκλέχτηκαν ο Άντρας Μάρτος (Αυλώνα), ο Αναστάς Αγγέλι (Ελβασαν) και η Βασιλική Χύση (Τιράνα), ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγελής Ντουλες βγήκε με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στον Αυλώνα και ο Βαγγελής Ταβος εξελέγη στην Δρόπολη με το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης. Παρά τις καταγγελίες για κρούσματα εξαγοράς ψήφων, απειλές κ.λ.π εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ άλλα και της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα δήλωσαν πως αυτά ουδόλως επηρέασαν την ψηφοφορία και πως οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης