Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
20/10/2017 | 17:02 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

75η Επέτειος Ελ Αλαμέιν: Με την παρουσία του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου oι εκδηλώσεις

75η Επέτειος Ελ Αλαμέιν: Με την παρουσία του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου oι εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένονται να πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στο Ελ Αλαμέιν, οι εκδηλώσεις από την 75η επέτειο της ομώνυμης μάχης, που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και όπου οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στον ιταλο-γερμανικό άξονα.

Μάλιστα, η Αίγυπτος δίνει μεγάλο βάρος στη φετινή επέτειο, καθώς την κεντρική εκδήλωση αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στο Ελ Αλαμέιν, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, τιμώντας με την παρουσία του τόσο την κεντρική εκδήλωση όσο και αργότερα στις 3 και μισή το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) το μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Μνημείο, και το οποίο θα τελέσει ο επίσκοπος Βαβυλώνος και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Θεόδωρος.

Στην τελετή, αναμένεται να παραβρεθεί και ένας από τους τελευταίους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ιωάννης Νικολόπουλος, ο οποίος είχε συγκινήσει με την παρουσία του και πέρυσι όλους παρευρισκομένους.

Εκτός από τον Έλληνα πρέσβη Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση και τον Κύπριο πρέσβη Χάρη Μορίτση, αναμένονται στην τελετή στο Ελληνικό Μνημείο του Ελ Αλαμέιν, όπου την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο ακόλουθος Άμυνας πλοίαρχος ΠΝ Βασίλειος Τσούκας, να τιμήσουν με την παρουσία τους και άλλοι πρέσβεις, εκπρόσωπος της Αιγύπτου, οι Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, πρόσκοποι, μαθητές των ελληνικών σχολείων και άλλοι παροικιακοί φορείς που θα καταθέσουν στέφανα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης