Υποστηριξε το militaire
Άποψη ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
14/09/2017 | 06:14 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Έχουμε κι εμείς Αρχηγούς που παραιτούνται όχι μόνο ο Μακρόν”!

Κρίση Ηγεσίας ΕΔ Γαλλίας κι εμείς

(Μακρόν προ βραχέος * περισπάται)

Του Κων. Φράγκου

Μου τη θύμισε η προχθεσινή επίσκεψη στην Χώρα μας του συμπαθέστατου Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν.

Στις αρχές του θέρους ξάφνιασε η ρήξη μεταξύ του νεοεκλεγέντος, θριαμβευτικά, Γάλλου Προέδρου κ. Ε. Μακρόν και του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Ντε Βιλιέ. Αφορμή οι περικοπές πιστώσεων στον ΠΥ του Υπουργείου Άμυνας που επεβλήθησαν από τον Πρόεδρο.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν το δέχθηκε και ανταλλάχτηκαν, μάλιστα, σκληρές φράσεις μεταξύ τους, δημοσίως, όπως: Στρατηγός: “Δεν θα επιτρέψω να με γα…. έτσι”, Πρόεδρος : “Εγώ είμαι το αφεντικό – θεωρώ ότι δεν πρέπει να εκθέτουμε ορισμένες συζητήσεις μας στην δημόσια σφαίρα…”.

Ο κ. Ντε Βιλιέ παραιτήθηκε, τελικά, και, ευκολότατα, βρέθηκε ένας καλός Στρατηγός αντικαταστάτης του. Το θέμα, μεταφέρθηκε αμέσως στις Ελληνικές εφημερίδες και στα ιντερνοκάναλα, πάσης φύσεως, οπότε μερικοί όψιμοι και υπερπατριώτες δημοσιογράφοι ή σχολιαστές διερωτήθηκαν γιατί άραγε εδώ, με τα όποια αμυντικά προβλήματα, δεν έχουμε παραιτήσεις Αρχηγών και στρατηγών.

Έχουμε και παραέχουμε…

Παραιτήσεις και… αυτοχειριασμοί.

Θα κάνω μια μικρή αναδρομή με αφετηρία την μεταπολίτευση.

  • 1983, Κυβέρνηση Α. Παπανδρέου – Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δ. Δροσογιάννης, Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κούρκαφας αρνείται να συνηγορήσει σε προώθηση αμφιλεγομένου Α/Α συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ από ΕΒΟ, χωρίς εγγυήσεις. Δεκέμβριος 1983. Δέχεται τηλεφώνημα από ΑΝΥΕΘΑ «Βασίλη η Κυβέρνηση απεφάσισε να σε αντικαταστήσει. Υπόβαλε σε παρακαλώ, την παραίτησή σου». Έντιμος, πειθαρχικός, άψογος ο Κούρκαρας, χωρίς να υποψιάζεται τον λόγο παραιτείται. Σε λίγους μήνες υπογράφεται μεταξύ ΥΕΘΑ – ΕΒΟ κατάπτυστη ΑΠΟΡΡΗΤΗ σύμβαση προμήθειας του ΑΡΤΕΜΙΣ το οποίο αποδείχθηκε νούλα, ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Ο αείμνηστος Κούρκαφας δεν είχε συμπληρώσει θητεία ενός χρόνου και ο φορολογούμενος κατέβαλε 80 δις δρχ. για μία απάτη. Ουδείς ελέγχθηκε. Το ΑΡΤΕΜΙΣ ήταν το «εναρκτήριο λάκτισμα», η prova generale, των απατών που επακολούθησαν στους εξοπλισμούς. 
  • 1984 Κυβέρνηση Παπανδρέου – Υπουργός Υγείας ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς. (Μόλις παρέλαβε το Υπουργείο από τον κ. Παρ. Αυγερινό που είναι ο πραγματικός οργανωτής του ΕΣΥ). Καλεί τους Δ/ντες Υγειονομικού και των τριών κλάδων των ΕΔ (Υπ/γος Κεβρεκίδης, ΓΕΣ, Υποναύαρχος Βασιλόπουλος, ΓΕΝ, Υπ/χος Πασχαλόγλου ΓΕΑ) για να τους διατυπώσει την άποψη ότι οι γιατροί, των ΕΔ δεν προσφέρουν αρκετά και τα Στρ. Νοσοκομεία θα υπαχθούν, πάραυτα, στο ΕΣΥ. Οι τρεις γιατροί, παραιτούνται και το μοιραίο αποφεύχθη.
  • 1984 Πρωθυπουργός – Υπουργός Άμυνας, Α. Παπανδρέου  ΑΝΥΕΘΑ Α. Δροσογιάννης (άνθρωπος εξαιρετικά σκληρός και κοντόφθαλμος). Επιλέγεται ο αείμνηστος Ναύαρχος Ο. Καπέτος ως Α/ΓΕΝ. Τον καλεί ο Δροσογιάννης στο γραφείο του και του δίνει καταστάσεις προαγωγών και τοποθετήσεων. Ο Καπέτος του λέει “Εγώ είμαι ο Α/ΓΕΝ κι εγώ θα επιλέξω αυτούς που θα πολεμήσουν, αν χρειασθεί”. Ο ΑΔ απαντά οργισμένος “Τι παριστάνεις; Τον Νέλσονα;”, “‘Όχι, τον Έλληνα Α/ΓΕΝ”, λέει ο Καπέτος και παραιτείται.
  • 1993 Κυβέρνηση Παπανδρέου – Λιάνη, ΥΕΘΑ Γερ. Αρσένης. Επελέγη νέα Ηγεσία ΕΔ από ανακληθέντες, κομματικούς απόστρατους. Οι υποδεέστεροι Αντιστράτηγοι παραιτούνται ομαδικώς. Αρσένης ΥΕΘΑ, «δοτή» – κομματική Ηγεσία, ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη. Φιάσκο της Ύμιας. Ουδείς ελέγχθηκε.
  • 2003, Πρωθ. Κ. Σημίτης. Το σκηνικό Καπέτου επαναλαμβάνεται επί ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου. Ο αείμνηστος Ναύαρχος Γ. Θεοδωρουλάκης Α/ΓΕΝ που αρνείται, οργίζεται και παραιτείται όταν ο Γιάννος, ως Αρχιναύαρχος του υποδεικνύει προαγωγές – παραιτήσεις.
  • 2012 Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κ. Ζιαζιάς, εξαίρετος Αξιωματικός, καλείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ανακριτική μέθοδος) στο γραφείο ενός αχυρανθρώπου Υπουργού όπου ο Υφυπουργός,  σκληρός δεξιός βγαλμένος από το φυτώριο άκρας απολυταρχίας της ΝΔ, του δίνει τους γνωστούς καταλόγους. Ο Ζιαζιάς οργίζεται και παραιτείται (ήταν η εποχή που ο μέγας Πρωθυπουργός Σαμαράς, με ανοχή του ΒΕΝΙ που ήταν αντιπρόεδρος και τ. ΥΕΘΑ είχε ορίσει ως γκαουλάιτερ του Υπουργείου Άμυνας τον κ. Μπαλτάκο περιστοιχιζόμενο με αρκετά φασιστοειδή. Μερικά από αυτά φιλοξενεί σήμερα δυστυχώς, και ο κ. Α. Γεωργιάδης). Η πλέον οδυνηρή και υβριστική για το Στράτευμα συμπεριφορά της Πολιτικής Ηγεσίας.
  • 2014, Πρωθυπουργός Σαμαράς. Α/ΓΕΣ Αντ/γος Κ. Γκίνης, Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης. Α/ΓΕΑ Αντ/ρχος Α. Τσαντιράκης. και οι τρεις κορυφαίοι Αξιωματικοί. Κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν είναι επιδεκτικοί σε πιέσεις. Ο Γκίνης δεν “συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις”, ο Ναύαρχος δίνει μια συνέντευξη – φωτιά, στη REAL NEWS. Ο Πτέραρχος από κοντά. Ακατάλληλοι για Αρχηγοί, αποφαίνεται η σπείρα. Οι περιοικούντες την μάντρα του στρατοπέδου Παπάγου εύκολα συμπέραναν ότι οι τρεις Αρχηγοί  “αυτοχειριάζονται”. Δεν ήσαν ανθρωπάκια. Όντως, αποστρατεύονταν, και οι τρεις εν τω άμα. Ο Γκίνης είχε θητεία μόνο επτά (7) μήνες (!!!). Ουδεμία ντροπή και αιδώς από Αντωνομπένηδες.

Και τα δικά μας

Σήμερα στην κορυφή της Στρ. Ηγεσίας  υπηρετούν εξαίρετοι αξιωματικοί, οι οποίοι, απ΄ ότι γνωρίζω, είναι σοβαρά προβληματισμένοι από την κατάσταση της Άμυνας. Εξαντλούν τις δυνατότητες του έμψυχου και άψυχου όγκου της πολύπαθης άμυνας που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από την Πολιτική Εξουσία πριν από πολλά έτη. Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις… Μετά την Σημιτακογιάννο “κοσμογονία” το υλικό εγκαταλείφτηκε πλήρως, ασυντήρητο. Οι Υπουργοί Μεϊμαράκης, Βενιζέλος κ.λπ. δεν έδωσαν μια δεκάρα ούτε για το έμψυχο, ούτε για το άψυχο υλικό. Ο πρώτος μάλιστα έδωσε και τη χαριστική βολή στην Άμυνα με άφρονη μείωση της θητείας. Τα προβλήματα σήμερα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ. Η προστασία της χώρας δεν εξασφαλίζεται με λιτανείες, δοξολογίες κ.λπ, ή κραυγαλέα συνθήματα. Χρειάζεται ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Νομίζω, είναι μικρό το μπόι μου για να θεωρώ ότι λέω ως δόγμα. Φρονώ εν τούτοις, ότι οι σώφρονες Αρχηγοί θα τολμήσουν, αν χρειασθεί, ένα διάβημα στον Πρωθυπουργό. Να τον ταρακουνήσουν, γιατί φαίνεται ότι δεν γνωρίζει καλά τα πράγματα. Μια παραίτηση δε θα ακουγόταν άσχημα. Αυτοί που καταλήστευσαν τη χώρα πρέπει να μαζευτούν, όλοι μαζί και να βρουν λύσεις ΤΩΡΑ… Ίσως αύριο να είναι πολύ αργά… Αν συμβεί κάτι το απευκταίο, οι πολιτικοί θα “δείξουν” τους Στρατηγούς. Αυτό διδάσκει η πείρα.

ΥΓ.

1)  Υπενθυμίζω ότι ενώ διέθεσαν για το 2017 μόνο 100.000 ευρώ για την εκπαίδευση της Εφεδρείας αυξάνουν τις θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής, προσλαμβάνουν εκατοντάδες μετακλητούς και δεν διανοούνται να καταργήσουν την διάθεση αυτοκινήτων στους βουλευτές (παγκόσμιο φαινόμενο) κ.α. κ.α. Πέραν αυτών διαθέτουν εις έκαστον βουλευτή 6.500 €, ετησίως, για τηλεφωνήματα (300 Χ 6.500 = 2 εκ. €).

2) (Άσχετο με το θέμα). Το Μέγαρο Μαξίμου, ο πυρήνας Εξουσίας της Χώρας (το αντίστοιχο του Λευκού Οίκου, της Ντάουνινγκ Στριτ 10, του Μεγάρου των Ηλισίων), υπήρξε, ανέκαθεν, καταφύγιο αρουραίων της παρεξουσίας που έσπευδαν να καταλάβουν θώκους. Σήμερα το κακό έχει παραγίνει. Ένας απαίδευτος, θρασύτατος, άχθος αρούρης, ουτιδανός σπεύδει να κατσαδιάσει μεγάλη επενδυτική εταιρεία, να την στείλει «στα τσακίδια», πριν ληφθούν επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις. Γιατί δεν αντιδράτε κ. Πρωθυπουργέ; Σας «κρατάει»;

* Διερωτώμαι πώς έβλεπε ο κ. Μακρόν τις βραχείες, παρηκμασμένες, νανικές «προσωπικότητες» του παλαιοκομματισμού που του έκαναν τεμενάδες. Μεγαλόψυχος, όμως, τους έκανε ένα δωράκι. «Για την κρίση στην Ελλάδα υπεύθυνη είναι η Ευρώπη…» είπε. Και για τις ληστείες των πακέτων, των μεσογειακών προγραμμάτων, των Εξοπλισμών, των ΟΑ, των δημοσίων έργων, στην Υγεία, στο Κτηματολόγιο, στις πολιτιστικές πρωτεύουσες κ.λ.π…. φταίει η Ευρώπη κ. Πρόεδρε; ……. Πανηγύρισαν τα λαμόγια… Για όλα φταίει η άτιμη Ευρώπη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης