Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
21/04/2017 | 17:16 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Έφυγε” ο Στάθης Ψάλτης- Σε ποιο ρόλο θα τον θυμόμαστε

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι ο αγαπημένος ηθοποιός, Στάθης Ψάλτης, σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Το 1967, οπότε πήγε με τον φίλο του, επίσης ηθοποιό, Κώστα Αθανασόπουλο στη σχολή του Μιχαηλίδη ήταν μόλις 16 χρόνων και μέχρι να γίνει γνωστός ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού.

Μπορεί να υπήρξε  είδωλο της δεκαετίας του ’80 με ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και ατάκες που έχουν γράψει ιστορία . Όμως ο Στάθης Ψάλτης είχε μεγάλο υποκριτικό ταλέντο.Οι παλιότεροι τον θυμόμαστε στο σήριαλ “Ο Συμβολαιογράφος”. Τότε που δεν παίζονταν μόνο …τουρκικά σήριαλ,αλλά βλέπαμε στην κρατική τηλεόραση αριστουργήματα. Απλά δεν το ΄χαμε καταλάβει και δεν ξέραμε τι μας περιμένει.

Το 1973, στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών», τραγούδησε το «Ήτανε μιά φορά» του Νίκου Ξυλούρη.Αυτόν τον Στάθη Ψάλτη θυμόμαστε.

Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν φέτος στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον, όπου κρατούσε τον ρόλο της παραμάνας.

Για τους νεότερους ένα απόσπασμα από τον “Συμβολαιογράφο”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης