Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
05/11/2016 | 14:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ένοπλες Δυνάμεις σε κίνδυνο! Η άμυνα στην τρόϊκα πρέπει να είναι υπόθεση ΟΛΩΝ

Ένοπλες Δυνάμεις σε κίνδυνο! Η άμυνα στην τρόϊκα πρέπει να είναι υπόθεση ΟΛΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Περιμένουμε καλύτερες μέρες και θα έρθουν με αυτή την κυβέρνηση» , δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το βέβαιο είναι ότι οι μέρες που θα ακολουθήσουν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον θα είναι πάρα πολύ δύσκολες.Για όλη τη κοινωνία.

Για την Εθνική Άμυνα με την οποία ενδιαφέρει όλους τους πολίτες δεν υπάρχει εξαίρεση. Κατά τη γνώμη μας ο τομέας της Άμυνας θα είναι το βασικό πεδίο μάχης κυβέρνησης και δανειστών.

Οι δεύτεροι πιέζουν αφόρητα τη πρώτη για νέες περικοπές στα κονδύλια της Άμυνας. Στο ΥΠΕΘΑ όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά είναι σε κατάσταση συναγερμού και δεν έχουν άδικο…

Ο ανασχηματισμός τελείωσε.Στο ΥΠΕΘΑ δεν άλλαξε τίποτα κι αυτό όπως γράψαμε είναι θετικό. Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα είναι πολύ σκληρή και το ΥΠΕΘΑ δεν “σήκωνε”, ούτε αλλαγή στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ, όπως συζητήθηκε.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ η διαπραγμάτευση για τα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας. Θα πρέπει να είναι θέμα όλης της κυβέρνησης και θέλουμε να ελπίζουμε όλων των κομμάτων. Αντιπολιτευτικές “κορώνες” και επιδίωξη κομματικών ωφελημάτων στο χώρο αυτό είναι άκρως επικίνδυνα αυτές τις ώρες. Οι πολιτικές και προσωπικές βεντέτες θα πρέπει να μπουν στην άκρη σ΄ αυτό το χώρο. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν θα εισπράξει τίποτα αν η κυβέρνηση ηττηθεί στο θέμα των περικοπών στις ΕΔ. Όλοι θα πληρώσουν αναλογικά κόστος. Συνεπώς ας …τσακωθούν αλλού κι όχι στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης