Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Έκλεισε τις στρατιωτικές ακαδημίες ο Ερντογάν! Που θα αναφέρονται οι Αρχηγοί

Έκλεισε τις στρατιωτικές ακαδημίες ο Ερντογάν! Που θα αναφέρονται οι Αρχηγοί

Οι αρχηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα δίνουν αναφορά στον υπουργό Άμυνας και οι στρατιωτικές ακαδημίες θα κλείσουν, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων που στοχεύουν να θέσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, πρόσθεσε επιπλέον ότι οι στρατιωτικές ακαδημίες θα αντικατασταθούν από ένα πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας.

Η απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί έως αύριο στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Εμμονή με τον Γκιουλέν δείχνοντας ΗΠΑ για το πραξικόπημα

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι ενορχύστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι ένα πιόνι το οποίο είχε τη στήριξη ενός “εγκεφάλου”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπονοώντας για μία ακόμη φορά ότι μεγαλύτερες δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης και του ιδίου.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συχνά αναφέρεται σε έναν “ιθύνοντα νου” στις ομιλίες που εκφωνεί, μια αναφορά που θεωρείται από πολλούς ότι στοχοθετεί τις χώρες της Δύσης γενικά και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν από την πλευρά του έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Θεωρίες συνωμοσίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτό μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα υποστήριξε ότι το πραξικόπημα χρηματοδοτήθηκε από τη CIA.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή ή ακόμα κι ότι γνώριζαν για την απόπειρα προτού εκδηλωθεί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης