Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
01/09/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Έγγραφο Καμμένου-Βίτσα για ΕΜΘ καταταγέντες 1990 και παραμονή μέχρι τα 58..

Έγγραφο Καμμένου-Βίτσα για ΕΜΘ καταταγέντες 1990 και παραμονή μέχρι τα 58..

Νομοσχεδίο ΥΠΕΘΑ νούμερο δύο…Και δεύτερη ευκαιρία στην πολιτική ηγεσία να δείξει σε κάποιους ότι, στις ΕΔ όλοι αντιμετωπίζονται με βάση την καλύτερη επιχειρησιακή αξιοποίησή τους και να στείλει σε κάποιους άλλους το μήνυμα ότι, “το στράτευμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός”…

Με έγγραφό τους προς το ΓΕΕΘΑ, οι ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας ζητά προτάσεις για τα εξής θέματα:

•Βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ

• Αρχαιότητα Αξιωματικών της Ικάρων σε σχέση με τις ειδικότητές τους, τόσο μεταξύ των ομοιόβαθμών στην ΠΑ, όσο και σε σχέση με τους ομοιόβαθμους Αξιωματικούς των άλλων Κλάδων των ΕΔ και των Κοινών Σωμάτων.

• Τη υπαγωγή των καταταγέντων το 1990 Αξιωματικών από ΑΣΣΥ στον ν. 2439/96.

• Παραμονή στο στράτευμα, όλων των στελεχών μέχρι πέντε έτη επιπλέον ή μέχρι τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους.

Καμμένος και Βίτσας ζητούν τις προτάσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά τα θέματα δεν είχαν “περάσει” στο προηγούμενο  νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,  με παρεμβάσεις Αρχηγών και Ανωτάτων. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν έπεισαν και τους δύο υπουργούς ότι υπάρχει …θέμα και ότι όσα τους είχαν μεταφέρει περί “ασήμαντων θεμάτων”, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα!!! Δυστυχώς όμως όπως αποδείχτηκε και γραψαμε κι εμείς στο militaire.gr, δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, η πολιτική ηγεσία έχει καταλάβει ότι θα πρέπει όπου είναι δυνατόν, να δίδονται λύσεις στα πραγματικά προβλήματα ΟΛΩΝ των στελεχών των ΕΔ και όχι μόνο στις απαιτήσεις κάποιων, συγκεκριμένων προελεύσεων.

eggrafo

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης