Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Άρχισε η αποστολή όπλων στους Κούρδους από τις ΗΠΑ”! Τι μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μεταδίδει επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με τις οποίες η αποστολή των πρώτων βαρέων όπλων στους Κούρδους του YPG έχουν ήδη ξεκινήσει! Στην Άγκυρα μάλλον θα ΄χουν πάρα πολλά νεύρα αφού διαπιστώνουν ότι όσα είχε αποφασίσει ο Τραμπ τα εννοεί και τα υλοποιεί με αστραπιαία ταχύτητα!

Ο Ερντογάν είχε κάνει τα παράπονά του στον Τραμπ, στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαϊου. Ο Τραμπ δεν επηρεάστηκε καθόλου από την γκρίνια των Τούρκων και δείχνει αποφασισμένος να παρέμβουν οι ΗΠΑ με πιο δυναμικό τρόπο στο έδαφος Συρίας και Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι του YPG έχουν αποδειχτεί από την εποχή της προεδρίας Ομπάμα η πιο αξιόμαχη και αξιόπιστη χερσαία δύναμη που ελέγχουν οι ΗΠΑ και ο Τραμπ αποφάσισε ορθότατα να τους ενισχύσει.

Η κίνηση αυτή είναι βέβαιο ότι αποσταθεροποιεί περαιτέρω τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και δημιουργεί ίσως περισσότερες ευκαιρίες στις ελληνοαμερικανικές. Αρκεί να το καταλάβουμε και να το εκμεταλλευθούμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης