Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι Ιστορία
29/09/2016 | 06:45 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Άρθρο σε έντυπο της ΕΑΑΝ με απίστευτη άποψη για τα αντίποινα των ναζί στην κατοχή!

Άρθρο σε έντυπο της ΕΑΑΝ με απίστευτη άποψη για τα αντίποινα των ναζί στην κατοχή!

Η εφημερίδα της ΕΑΑΑ ασχολείται με τους “κομμουνιστοσυμμορίτες” και η έντυπη έκδοση της ΕΑΑΝ σε κείμενό της μας εξηγεί γιατί τα γερμανικά αντίποινα μετά από επιθέσεις ανταρτών …έχουν την εξήγησή τους!

Το ερώτημα αν έχουμε τρελαθεί καταντά ρητορικό.

Στο τεύχος 134 Ιουλίου-Αυγούστου 2016 από την σελίδα 6 έως την 8 υπάρχει άρθρο με τίτλο “Από τη Μάχη της Κρήτης…”

Στη σελίδα 8 όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία υπάρχει

υπόμνηση με αριθ.2..στην οποία αναφέρεται:

<<Τη στιγμή που καλώς ή κακώς, ο κατακτητής για να προστατεύσει το προσωπικό του, βγάζει διαταγή στην οποία αναφέρει, ότι σε περίπτωση σκοτωμού ή τραυματισμού Γερμανού στρατιώτη, ανεξαρτήτως το ποιος φταίει, θα σου τουφεκίσω τόσους Έλληνες πολίτες για κάθε δικό μου, ή θα σου κάψω εξ ολοκλήρου το πλησιέστερο χωριό, κι συ ο Έλληνας <<πατριώτης>> σκοτώνεις μερικούς εχθρούς σου, γνωρίζοντας τα αντίποινα των κατακτητών στους φτωχούς άμαχους γέρους και γυναικόκοσμο, αυτό λέγεται <<αντίσταση κατά του εχθρού>>; Εσύ ο νέος, ο αντάρτης, μετά την μάχη θα καταφεύγεις στα ασφαλή λημέρια σου, με την χαρά ότι <<κατέστρεψες>> τον εχθρό, σκοτώνοντας μερικούς οπλίτες του, ενώ ξέρεις ότι σκοτώνονται ως αντίποινα αθώοι Έλληνες πολίτες και καίγονται χωριά και περιουσίες, εξ αιτίας σου. Αυτό δεν είναι πατριωτισμός αλλά δολοφονία των συμπατριωτών σου. Το ίδιο έγινε και στα Καλάβρυτα και σε τόσα άλλα μέρη της χώρας μας. Τα συμπεράσματα δικά σας>>.

eaan

Συμπέρασμα δεν μπορούμε να βγάλουμε, το ομολογούμε. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η πρόταση του συντάκτη: να μην έκαναν αντίσταση οι αντάρτες; Να μην χτυπούσαν τις δυνάμεις των ναζί; Τι ακριβώς προτείνει;

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί βεβαίως είναι άλλο: οι διοικήσεις των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων υιοθετούν τέτοιες απόψεις; Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης