Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
25/03/2017 | 10:38
Militaire News

Άρθρο Μητσοτάκη για “περισσότερη” Ευρώπη! Δεν είναι το θέμα …η ποσότητα

Άρθρο Μητσοτάκη για

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής γράφει για την “περισσότερη Ευρώπη που θέλουμε”… Είναι καιρός νομίζουμε να καταλάβει και το εγχώριο πολιτικό σύστημα ότι το θέμα της ΕΕ δεν είναι ποσοτοκό! Είναι ποιοτικό. Και γι΄ αυτό αμιγώς πολιτικό .Που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άθλιοι γραφειοκράτες που κατάντησαν την Ευρώπη όπως την κατάντησαν πρέπει να πάψουν να έχουν λόγο,άποψη και κυρίως δύναμη…

Για να μην σπεύσουν κάποιοι να συμπεράνουν ότι είμαστε υπέρ της διάλυσης της ΕΕ και της εξαφάνισης του ευρώ να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε υπέρ και της ΕΕ και του ευρώ. Αλλά η διάλυση της πρώτης και η εξαφάνιση του δεύτερου δεν είναι κάτι που η θέληση των Ελλήνων μπορεί να εξασφαλίσει. Συνεπώς επειδή όλα πλέον είναι πιθανά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Δεν μπορεί να συνεχίζουμε αμέριμνοι να βλέπουμε την ΕΕ -Τιτανικό να βυθίζεται κι εμείς να ακούμε απλά την …οχρχήστρα που παίζει! Πρέπει να ψάξουμε άμεσα για σωσίβια και βάρκες.

«Ισχυρή Ευρωζώνη σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και μια πιο δίκαιη κοινωνικά Ευρώπη», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τι θέσεις εργασίας μιλάμε. Των 300 ευρώ; Ή μήπως για τις απλήρωτες θέσεις εργασίας; Η ελεύθερη αγορά δυστυχώς δεν έχει ρυθμίσει απολύτως τίποτα.Αν είναι να έχουμε “περισσότερη Ευρώπη” με “κινεζοποίησή” μας θα πρέπει να το σκεφτούμε λίγο σοβαρά νομίζουμε.

«Χρειαζόμαστε “περισσότερη” Ευρώπη και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστατευτικού», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης. Η Αυστρία χθες ζήτησε επισήμως να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων! Μήπως να μας πει κάποιος τι ακριβώς -με αριθμούς και στοιχεία- έχει πράξει η ΕΕ για να βοηθήσει στο ελάχιστο την Ελλάδα; Ελάχιστα και ανούσια.

«Η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία όσο ποτέ για να είμαστε στην πρώτη γραμμή της νέας Ευρώπης. Αλλά για να εξασφαλισθεί αυτό πρέπει η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Και να υλοποιήσει ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να αποκτήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση».

Το πρόβλημα της χώρας χρειάζεται ίσως πολιτική αλλαγή. Αλλά σίγουρα όχι όπως της εννοούν στη ΝΔ. Το να “γίνω βεζύρης στη θέση του βεζύρη” δεν οδηγεί πουθενά.Αν δεν συνεννοηθούν όλοι σε κοινές θέσεις,στρατηγικές και επιδιώξεις, θα βουλιάξουμε. Όσο για τις μεταρρυθμίσεις; Στην Ελλάδα έχουν μάθει οι πολιτικοί να μας κυβερνούν με λέξεις συνθήματα: “Αλλαγή”, “κάθαρση”, “επανίδρυση του κράτους” και τώρα …μεταρρυθμίσεις. Καλό είναι να εξηγήσουν με σαφήνεια στον κόσμο τι σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις.Ποιους αφορούν.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι: «Σε τρεις, κυριολεκτικά ζωτικούς για τα ελληνικά συμφέροντα τομείς, οικονομία, προσφυγικό, εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, η λύση βρίσκεται μόνον στον ευρωπαϊκό δρόμο. Στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και όχι στην περιθωριοποίηση μας από την Ευρώπη».

Για την οικονομία νομίζουμε οτι η γερμανική-ευρωπαϊκή συνταγή έχει αποδειχτεί σκέτο δηλητήριο. Στο προσφυγικό η Ελλάδα είναι μόνη…

Γράφει κι  άλλα πολλά ο κ.Μητσοτάκης .Δεν έχει σημασία να τα σχολιάσουμε όλα ένα,ένα,γιατί όλα έχουν την ίδια λογική. Περισσότερη Ευρώπη γενικώς και αορίστως χωρίς να δίνεται απάντηση στο ερώτημα “ποια Ευρώπη” πραγματικά θέλουμε.

Σίγουρα όχι την Ευρώπη που διοικείται από μη εκλεγμένους λογιστές της κακιάς ώρας. Σίγουρα όχι την Ευρώπη στην οποία αμόρφωτοι τύποι όπως ο Ντάϊσενμπλουμ έχουν τύχη . Σίγουρα όχι την Ευρώπη με σφραγίδα Σόϊμπλε. Έτσι κι αλλιώς αυτή η Ευρώπη αν συνεχίσει μ΄ αυτούς δεν έχει απολύτως καμία τύχη να επιβιώσει.

Αυτή η Ευρώπη βουλιάζει κι έχουμε την εντύπωση πολλές φορές ότι μόνο οι δικοί μας πολιτικοί αρνούνται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να γίνει το σύνθημα “μένουμε Ευρώπη” κενό περιεχομένου μήνυμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης