Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
13/07/2016 | 06:39 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή της Βουλής από την οποία “πέρασε” η τροπολογία για τις Ενώσεις

Όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή της Βουλής από την οποία

Δεν έλειψαν οι εντάσεις από την συζήτηση που έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Ήταν αναμενόμενο, αφού αποτελούσε την “τελευταία μάχη” μεταξύ όσων πάλευαν για την ουσιαστική συνέχιση λειτουργίας των Ενώσεων Στρατιωτικών και της ΠΟΕΣ και όσων επιθυμούσαν -και επιθυμούν- τον “ενταφιασμό” τους. Ηττήθηκαν οι δεύτεροι.

Από τις Ενώσεις Στρατιωτικών παρευρέθηκε τριμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος είχε προσκληθεί  από τη Χρυσή Αυγή. Μ΄ αυτόν υπήρξε και η πρώτη ένταση στην αίθουσα της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηπείρου έκανε αναφορά στην ομιλία του στο θέμα των δήθεν κρουσμάτων φυματίωσης που κάποιοι από την Ήπειρο διέδωσαν ότι υπήρξαν σε κέντρο προσφύγων της περιοχής. Η αναφορά του προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, οι οποίοι του επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να αναπαράγονται φήμες και διαδόσεις που τρομοκρατούν την κοινή γνώμη άνευ λόγου και αιτίας. Ο Καμμένος του είπε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει αναφέρει κανένα κρούσμα φυματίωσης.

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής του τομέα Άμυνας της ΝΔ πρώην ΥΦΕΘΑ, Θανάση Δαβάκη και του προέδρου της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη. Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. Τσουκαράκη  να ενημερώσει την Επιτροπή, πόσα μέλη έχει η ΠΟΕΣ και πόσα από αυτά είναι ταμειακώς εντάξει, κατηγορώντας τον ότι η ΠΟΕΣ έχει ψευδεπίγραφο τίτλο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ απάντησε ότι “προφανώς η λέξη ψευδεπίγραφος τίτλος απευθύνεται στους Έλληνες δικαστές που αποφάνθηκαν για την αναγνώριση της ΠΟΕΣ. Η ΠΟΕΣ είναι δευτεροβάθμιο σωματείο, που μέλη της έχει τις πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών. Τα μέλη λοιπόν της ΠΟΕΣ είναι 10 πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών και υπό ένταξη ακόμη 5. Όσον αφορά την τροπολογία, επειδή ακόμη δεν έχει κατατεθεί, προφανώς αναφέρεστε σε αυτή που έχει διαρρεύσει και μέρος αυτής, χωρίς τους περιορισμούς, είναι αυτό που διαχρονικά ζητούσαμε ως Ομοσπονδία και παραδώσαμε σε όλα τα κόμματα από 2010 κιόλας. Όλοι λοιπόν γνωρίζατε τις απόψεις μας, μα κανένας δεν είπε κάτι το διαφορετικό».

Στην συζήτηση στη Βουλή συμμετείχαν χθες 23 φορείς!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης