Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ Πρώτη Γραμμή
19/09/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Ψωνίζοντας” μαχητικά αεροσκάφη από το …Lidle! Οι απίθανες προτάσεις “ειδικών”

F-4E Phantom II

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι “ψωνίζουμε” μαχητικά αεροσκάφη όπως κάνουμε τα ψώνια μας στο σούπερ μάρκετ. Ή όπως κάνουμε παραγγελία στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς. “Τυλιξέ μου 12 F-35, θα τα πάρω μαζί μου”…

Τις τελευταίες ημέρες ,με αφορμή τις πληροφορίες που υπάρχουν για τον εκσυγχρονισμό των F-16, έχει τεθεί το ερώτημα,γιατί η Ελλάδα δεν προχωρά σε αγορά F-35. Το να το θέτουν αυτό το ερώτημα οι πολίτες-φορολογούμενοι που θα επωμιστούν και το βάρος της όποιας απόφασης είναι λογικό. Το να το θέτουν “ειδικοί”, όπως τουλάχιστον εμφανίζονται, είναι μάλλον ύποπτο.

Ακούσαμε και διαβάσαμε απόψεις για αγορά … 12 F-35!!! Για να τα κάνουμε τι; Να πετάνε στις παρελάσεις; Οι επιτελείς της ΠΑ λογικά λένε ότι η όποια αγορά νέου αεροσκάφους δεν μπορεί να αφορά κάτω από 30 αεροσκάφη.

Έχουμε χρήματα για τόσα F-35; Την απάντηση τη γνωρίζει κι ένα μικρό παιδί. Όχι…

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν προς το παρόν στο πως θα βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα της ΠΑ με χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Αυτό πασχίζουν να βρουν οι επιτελείς της ΠΑ και αν και  όταν το καταφέρουν θα το μάθουμε. Σενάρια υπάρχουν πολλά…

Όσο για τις αγορές νέων αεροσκαφών; Θα πρέπει κάποια στιγμή σ΄ αυτή τη χώρα να μάθουμε να αγοράζουμε αεροσκάφη όχι μόνο με το πόσο θεαματικούς ελιγμούς κάνουν ,αλλά με το τι μπορούν να κάνουν σε πραγματικές επιχειρήσεις, τι όπλα μπορούν να φέρουν και πόσο κοστίζει η χρήση τους. Ειδικά αυτό το τελευταίο. Περισσότερα όμως όταν αυτή η συζήτηση θα΄ χει πραγματικό νόημα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης