Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Φονέα” αρμάτων μάχης κατασκευάζει η Τουρκία! Νέο όχημα “αντίμετρο” στα Leopard

Όσο εμείς “κοιμόμαστε” η Τουρκία προχωρά σε στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα,ενισχύοντας ταυτόχρονα τις εγχώριες εταιρείες της οι οποίες με τη σειρά τους διοχετεύουν την “ενέργειά” τους όχι σε “γκρίνια” και επιχειρηματικές συγκρούσεις,αλλά σε δημιουργία.

Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας υπέγραψε χθες  συμφωνία με την τουρκική εταιρεία  FNSS (51% ανήκει στην τουρκική Nurol και το 49% στην BAE),για την ανάπτυξη και παραγωγή 260 τεθωρακισμένων οχημάτων νέας γενιάς. Οχήματα που θα επιχειρούν κατά αρμάτων μάχης,όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.Εύκολα μαντεύει κάποιος ποια άρματα ενδιαφέρουν κυρίως τους Τούρκους. Είναι αυτά που μετά από περιπέτειες χρόνων απέκτησαν…πυρομαχικά.Τα ελληνικά Leopard.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Anadolu τα οχήματα αυτά θα εξοπλιστούν με αντιαρματικές ρουκέτες,οι οποίες παράγονται επίσης από τουρκική εταιρεία. Οι αντιαρματικές ρουκέτες θα “ενσωματωθούν” στον πύργο του νέου τεθωρακισμένου οχήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν η ανάπτυξη του νέου οχήματος θα έχει ολοκληρωθεί το 2018 και μέχρι το 2020,θα έχουν παραδοθεί στις τουρκικές ΕΔ.Ένας αριθμός απ΄ αυτά θα είναι με ερπύστριες και τα υπόλοιπα με τροχούς.Στον πύργο του οχήματος θα τοποθετηθεί και πολυβόλο 7,62 χιλιοστών.

Όπως περιγράφεται φαίνεται ότι θα πρόκειται για ένα “αντιαρματικό” ευέλικτο όχημα που θα έχει στόχο να καταστρέφει τα άρματα μάχης των αντιπάλων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης