Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Υπόθεση κατασκοπείας στις ΗΠΑ υπέρ Κίνας!

Υπόθεση κατασκοπείας στις ΗΠΑ υπέρ Κίνας!

Η γυναίκα κατηγορείται ακόμη για την εξαγωγή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper και για διαρροή τεχνικών πληροφοριών για οπλικά συστήματα!

Πρόκειται για την Γουένσια Μαν,45 ετών, από το Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ “οι κινητήρες χρησιμοποιούνται στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, F-22 και F-16, ενώ το μη επανδρωμένο σκάφος  έχει την ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων Hellfire μέσω τρίτης χώρας”.

Η επιβολή της ποινής της θα ανακοινωθεί στις 19 Αυγούστου.

Το αεροσκάφος F-35 της Lockheed Martin, που λειτουργεί με μηχανές Pratt & Whitney, είναι το πλέον προηγμένο μαχητικό στο οπλοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ΜΕΤΣ General Atomics MQ-9 Reaper, με μηχανή στροβιλοκινητήρων διπλής ροής, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για στόχους στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σις 21 Αυγούστου 2014, η Μαν ήταν νόμιμη μόνιμη κάτοικος του Σαν Ντιέγκο (νότια Καλιφόρνια), με τη δική της εταρεία, AFM Microelectronics, Inc. Αναφέρεται ότι συνεργαζόταν με τον Σινσένγκ Ζανγκ, κάτοικο Κίνας, ο οποίος “ενεργούσε ως επίσημος αντιπρόσωπος για την προμήθεια οπλισμού, πολεμοφόδιων, πολεμικών εργαλείων, και αντικειμένων άμυνας εκ μέρους της χώρας εκείνης”.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται από ερευνητές της Ασφάλειας Εσωτερικού ότι η Μαν αναφερόταν στον Ζανγκ ως “κατάσκοπο τεχνολογίας” ο οποίος αντέγραφε για τον στρατό της Κίνας αντικείμενα που προμηθευόταν από άλλες χώρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης