Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/04/2016 | 11:08
Militaire News

Υπερπτήσεις Σκοπιανών: Αριδαία-Θεσσαλονίκη …ένα τσιγάρο δρόμος!

Υπερπτήσεις Σκοπιανών: Αριδαία-Θεσσαλονίκη ...ένα τσιγάρο δρόμος!

Η πτήση των δύο ελικοπτέρων των Σκοπίων στην Αριδαία δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πανικό και με νευρικτότητα. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το κρατίδιο-υπάλληλο σ΄ ότι αφορά την…στρατιωτική του ισχύ. Αλλά το θέμα δεν έχει να κάνει με στρατιωτική αντιπαράθεση. Και γι΄ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με καθαρό τρόπο ,τώρα που είναι ακόμη αρχή.

Οι Σκοπιανοί είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι λειτούργησαν εν θερμώ και από μόνοι τους. Να πετάξουν τόσα μίλια μέσα στο ελληνικό έδαφος είναι για τις δυανατότητές τους πολύ μεγάλο ρίσκο. Και όσο ανόητοι κι αν είναι δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το πήραν τόσο ελαφριά. Η πτήση προς την Αριδαία ήταν ένα τεστ. Σαν κι αυτά που κατά καιρούς έχουμε βιώσει και στο Αιγαίο από τους Τούρκους Τεστ αντιδράσεων. Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι η ανεκτικότητα της Ελλάδας,οδηγεί στο επόμενο στάδιο προκλήσεων. Καλό είναι να μην το ζήσουμε και …με τους Σκοπιανούς. Ας μην περιμένουμε λοιπόν κάποια πτήση πέριξ του …Λευκού Πύργου για να αποφασίσουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους γραφικούς γείτονες ότι τα παιχνιδάκια με την Ελλάδα έχουν κι ένα όριο.

Κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα κράτος που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του με βάση το διεθνές δίκαιο. Οι Σκοπιανοί θα πρέπει να καταλάβουν με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι θα πρέπει να περιοριστούν στον ρόλο που τους έχουν δώσει τ΄  “αφεντικά” τους. Αυτή τη περίοδο παριστάνουν το μαντρόσκυλο κατά προσφύγων και μεταναστών. Ας παραμείνουν σ΄ αυτό . Κι ας τους καταστήσει με ξεκάθαρο τρόπο η Αθήνα ότι οι πτήσεις εντός του εναέριου χώρου της Ελλάδας εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Αν δεν έχει γίνει ήδη αυτό,καλό θα ήταν να συμβεί σήμερα κιόλας…Γιατί με ελικόπτερο -έστω και με …σκοπιανό- η διαδρομή Αριδαία-Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε ένα τσιγάρο δρόμος.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης