Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τσακισμένο” αντιτορπιλικό! Η φωτογραφία του USS Fitzgerald μετά τη σύγκρουση

Το Λιμενικό Σώμα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald αγνοούνται μετά τη σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το ACX Crystal, υπό σημαία Φιλιππίνων, στα ανοικτά της Γιοκοσούκα, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού Λιμενικού, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έχει βάλει νερό αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι σε θέση να συνεχίσει να πλέει χωρίς βοήθεια.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι αγνοούνται επτά ναύτες μετά τη σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε περί τις 02:30 τοπική ώρα (20:30 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ένας ναύτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο του ιαπωνικού Λιμενικού Σώματος, κάτι που άφηνε να εννοηθεί ότι τα τραύματά του ήταν σοβαρά και χρειαζόταν επείγουσες ιατρικές φροντίδες.

Περιπολικά σκάφη του ιαπωνικού Λιμενικού κατέπλευσαν εσπευσμένα στην περιοχή. Το αντιτορπιλικό USS Dewey και δύο ρυμουλκά του αμερικανικού ΠΝ στάλθηκαν επίσης στην περιοχή, ενώ η αεροπορία ναυτικού είναι έτοιμη να συνδράμει εάν παραστεί ανάγκη για αεροδιακομιδές.

Το Φιτζέραλντ ελλιμενίζεται στη βάση της Γιοκοσούκα, νότια των πόλεων Γιοκοχάμα και Τόκιο, κι επιχειρεί στον Ειρηνικό και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αμερικανικού 7ου στόλου το αντιτορπιλικό αυτό, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, πλέει αυτόνομα, αλλά με μικρή ταχύτητα, τριών κόμβων, κι αναμένεται να φθάσει στη βάση του σύντομα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης