Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Πρώτη Γραμμή
06/03/2017 | 06:58 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το F-35 “άνοιξε την όρεξη” και στους Ευρωπαίους που “επιστρέφουν” στην Αθήνα!

Το F-35

Ο Νίκος Φίλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κι αρκετοί άλλοι, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, κάνουν λόγο περίπου για σίγουρη παραγγελία αεροσκαφών F-35. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αν και είναι γεγονός ότι η Ελλάδα, εξετάζει την περίπτωση του αμερικανικού αεροσκάφους 5ης γενιάς τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2015! Τότε που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για F-15 και F-18. Ο πρώτος εντός ΥΕΘΑ που είχε ασχοληθεί έστω θεωρητικά με την υπόθεση του F-35, ως μελλοντική προοπτική ήταν ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας! Ο Π.Καμμένος πείστηκε στη συνέχεια ότι το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο είναι να εξεταστεί η περίπτωση απόκτησης νέου αεροσκάφους μέσω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Σ΄ αυτή τη περίπτωση οι επιλογές της Ελλάδας περιορίζονται στα αμερικανικά προϊόντα.

Αυτή είναι η κατάσταση με τα F-35. Όμως η όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και διατηρείται στο προσκήνιο, φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη και σ΄ άλλους “συμμάχους και φίλους” της Ελλάδας. Τους “φίλους” Ευρωπαίους.

Ήδη στην Αθήνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους γνωστοί από το παρελθόν παράγοντες των “ευρωπαϊκών εξοπλισμών” κι  έχουν κάνει επαφές με πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες,που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ελπίζουν να τον αποκτήσουν ξανά.  Η Ελλάδα αποκτά όπως φαίνεται ξανά μεγάλο “εξοπλιστικό” ενδιαφέρον. Όπως έγραψε στο Militaire.gr ο Αντιναύαρχος ε.α Νίκος Κρυονερίτης οι δανειστές φαίνεται ότι έχουν στο μυαλό τους διάφορα σενάρια “διευκόλυνσης” της “αγοραστικής” μας δυνατότητας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εξοπλισμός των ΕΔ είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση πολύ σοβαρά. Είναι ένα “δυσάρεστο” θέμα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Όμως θα είναι πολύ πιο δυσάρεστα όσα θα μας προκύψουν αν το συμμάζεμα και ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου μας δεν γίνει με ταχύτατους ρυθμούς. Η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε τα εγκλήματα άλλων ,όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι. Θα πρέπει να κινηθεί με σοβαρότητα και ρεαλισμό στην δύσκολη επίλυση του “εξοπλιστικού γρίφου” . Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λυθεί με “παιχνιδάκια”, ψευδαισθήσεις και επανάληψη των τραγικών λαθών του παρελθόντος που δεν είναι δα και τόσο μακρυνό για να ΄χει ξεχαστεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης