Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
18/08/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το σχέδιο Ναυτικής Αεροπορίας και το F-15 “δεν έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”

Το σχέδιο Ναυτικής Αεροπορίας και το F-15

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο γράφαμε για το σχέδιο Ναυτικής Αεροπορίας που είχαν στο μυαλό τους σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.Μεσολάβησαν αρκετά από τότε. Ο εκσυγχρονισμός των F-16 φαίνεται ότι θα προχωρήσει,αργά ή γρήγορα. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας έστω και σε θεωρητικό επίπεδο για το F-35 έχει εκφραστεί δημοσίως. Όπως λένε οι πληροφορίες όμως το σχέδιο περί Ναυτικής Αεροπορίας δεν έχει μπει “στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

Το σενάριο επί χάρτου του τουλάχιστον προέβλεπε την ένατξη 25-30 αεροσκαφών F-15 στις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, τα οποία μαζί με τα P-3 Orion -όταν θα εκσυγχρονιστούν- και τα ελικόπτερα Seahawk θα αποτελέσουν τη σχεδιαζόμενη Ναυτική Αεροπορία. Το μεγάλο θέμα και ερώτημα είναι που θα βρούμε τα F-15. Οι ΗΠΑ όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί παράδοσης των F-35 φέρονται διατεθειμένοι να αποδεσμεύουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη και φαίνεται ότι σ΄ αυτό ποντάρουν κάποιοι σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Το βέβαιο είναι ότι η ιδέα του F-15 δεν έχει ποτέ εγκαταλειφθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα ψάχνει ένα εναέριο μέσο με το οποίο θα μπορεί να επιχειρεί άνετα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και βέβαια να φθάνει με άνεση στην Κύπρο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης