Το πρώτο F-35 που συναρμολογήθηκε στην Ιαπωνία

557

Παρουσιάστηκε  το πρώτο F-35A, AX-5, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία στο εργοστάσιο της Mitsubishi Heavy Industries (MHI) .

Περίπου 200 προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της κυβέρνησης και της αμυντικής βιομηχανίας της Ιαπωνίας  και των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκεντρώθηκαν στο  για να γιορτάσουν την ενίσχυση της Συμμαχίας Ασφάλειας ΗΠΑ-Ιαπωνίας.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος  F-35, Adm. Mat Winter, στην ομιλία του είπε ότι “η παρουσίαση   του πρώτου κατασκευασμένου από την Ιαπωνία F-35A είναι μια απόδειξη για την παγκόσμια μορφή αυτού του προγράμματος. Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα συναρμολόγησης, εξοπλισμένη με ένα ταλαντούχο  εργατικό δυναμικό, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε το μοναδικό ταλέντο και την τεχνολογική τεχνογνωσία της βιομηχανίας για να παράγουμε τον καλύτερο αεροσκάφος πολλών ρόλων στον κόσμο. Το F-35 θα ενισχύσει τη δύναμη των συμμαχών μας  ».

Print Friendly, PDF & Email
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News,της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016