Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
17/07/2016 | 09:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Το “πραξικόπημα” κατά Ερντογάν μπορεί να ήταν στημένο”! Ο Γκιουλέν ρίχνει βόμβα

Ένα 24ωρο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν,άρχισαν οι φήμες περί “σκηνοθετημένου” πραξικοπήματος με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στον Τούρκο πρόεδρο να “ξεκαθαρίσει” τους λογαριασμούς του και να ισχυροποιηθεί.Γράφτηκε ακόμη και σε εφημερίδες σοβαρές του εξωτερικού. 

Είναι δύδκολο να πιστέψει κάποιος ότι μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αλήθεια.265 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους! 161 απ΄ αυτούς άμαχοι!

Κι όμως φαίνεται ότι η άποψη αυτή κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ο μεγάλος στόχος του Ερντογάν ο  ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, δήλωσε  ότι η απόπειρα ανατροπής ενδέχεται να είχε σκηνοθετηθεί, ενώ προέτρεψε τους Τούρκους πολίτες να μην αντιμετωπίζουν την επέμβαση του στρατού με θετική διάθεση.

“Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επρόκειτο για ένα στημένο πραξικόπημα” είπε ο Γκιουλέν σε δημοσιογράφους .

“Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απαγγελία κατηγοριών στο δικαστήριο και συσχετισμούς” προς αυτήν την κατεύθυνση, υποστήριξε.

Ο Γκιουλέν, που μίλησε από την Πενσιλβάνια όπου ζει, τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Άσκησε επιπλέον κριτική στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης