Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Το Ελληνικό Λιμενικό πυροβόλησε κατά προσφύγων στο Αιγαίο” λένε έγγραφα της Frontex

Ένα έγγραφο της Frontex που αποκαλύπτει η γνωστή και έγκυρη ιστοσελίδα theintercept.com υποστηρίζει ότι σκάφος του Λιμενικού Σώματος “γάζωσε” με 16 σφαίρες σε βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες! Το περιστατικό έγινε το Μάρτιο του  2014 κατά τη διάρκεια της προσπάθειας προσφύγων από τη Συρία να περάσουν στην Χίο με μια πλαστική βάρκα κι όχι με φουσκωτό.Υποτίθεται για μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει το theintercept.com συνοδεύεται και από μαρτυρίες προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι έχουν φθάσει πλέον στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα λέει ένας 19χρονος ο Rawan υποστηρίζει ότι υπήρξαν τουλάχιστον δύο τραυματίες από τα πυρά που δέχτηκε η βάρκα.Οι μάρτυρες λένε ότι ένας αξιωματικός κρατούσε πιστόλι και ένα μέλος του πληρώματος χρησιμοποίσε το πολυβόλο του σκάφους! Συνολικά στην βάρκα βρέθηκαν 16 τρύπες από σφαίρες!

Το πιο φοβερό είναι ότι οι μάρτυρες λένε ότι στην αρχή δέχτηκαν πυρά και ο Τούρκος που είχε αναλάβει να τους περάσει στη Χίο έστρεψε τη βάρκα προς τα τουρκικά παράλια.Τότε λένε δέχτηκαν πυρά για δεύτερη φορά από το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε τη βάρκα και ανέκοψε την πορεία της.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά βέβαια δεν είχε γίνει γνωστό στην Ελλάδα το 2014.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζε μια σειρά αναφορών της Frontex για περιστατικά στο Αιγαίο την περίοδο 2014-2015 κι ένα βίντεο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης