Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΤΟΥΡΚΙΑ σε κατάσταση πολιορκίας! 6000 συλλήψεις και οι φανατικοί ζητούν ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ σε κατάσταση πολιορκίας! 6000 συλλήψεις και οι φανατικοί ζητούν ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Η Τουρκία σε κατάσταση πολιορκίας! 6.000 συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα,όπου οι φανατικοί οπαδοί του Ερντογάν του ζητούν “εκτελέσεις”!

Οι έρευνες και οι συλλήψεις επικεντρώνονται κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη δικαιοσύνη.

Τον συγκλονιστικό αριθμό των 6.000 συλλήψεων ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ,ο οποίος είπε ότι “η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί”.

Την ίδια ώρα οι φανατικοί του καθεστώτος Ερντογάν ζητούν εκτελέσεις.

Σε ομιλία του το πλήθος άρχισε να φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις», πράγμα που κάνουν εδώ και δυο μέρες οι οπαδοί του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν είπε «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού, ο οποίος έχει αυτό το δικαίωμα. Τα αιτήματα αυτά συζητούνται και αποφασίζονται στους προβλεπόμενους από το σύνταγμα θεσμούς».

Ωστόσο, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εκδικητές. Πρέπει να κινούμαστε με σκέψη και σωστή αξιολόγηση».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν στο οποίο από την πρώτη στιγμή αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος την απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφερόμενος στο χώρο της δικαιοσύνης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προσαγωγών. Είναι αυτό αρκετό; Όχι βέβαια». Το ίδιο είπε ο Ερντογάν και για τη διείσδυση του τάγματος του Γκιουλέν στους κόλπους της δικαιοσύνης και τόνισε ότι η εκκαθάριση θα συνεχιστεί σε ολόκληρο το δημόσιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κύμα προσαγωγών θα αρχίσει και στο χώρο της ασφάλειας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν εκκαθαρίσεις και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο όλοι όσοι προσάγονται, πρόσκεινται πράγματι στον Γκιουλέν, ή είναι γενικά αντιπολιτευόμενοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης