Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
07/10/2016 | 11:06 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η ντροπή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε δυο φωτογραφίες των τουρκικών εγκλημάτων κατά Κούρδων!

Η ντροπή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε δυο φωτογραφίες των τουρκικών εγκλημάτων κατά Κούρδων!

Δύο φωτογραφίες ντροπή για την ΕΕ,το ΝΑΤΟ και όποιους άλλους “πουλάνε προστασία” δημοκρατίας στον πλανήτη κατ΄ επιλογή! Είναι η ίδια φωτογραφία από περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας,όπου κατοικούν Κούρδοι.Η μία του 2015 και η δεύτερη του 2016! Απόλυτη καταστροφή! Οι ορδές του Ερντογάν κατέστρεψαν τα πάντα.Πόσα είναι τα θύματα,πόσοι οι άνθρωποι που έγιναν πρόσφυγες κανείς δεν γνωρίζει και κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να μάθουμε.

Οι ευαίσθητοι Ευρωπαίοι και οι σκληροί και άτεγκτοι νατοϊκοί που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για όποιον δεν σέβεται τη δημοκρατία είναι τυφλοί όταν τέτοια εγκλήματα γίνονται στην Τουρκία;

Ήταν “χασάπηδες”ο Μιλόσεβιτς ,ο Χουσεϊν και ο Καντάφι και δεν είναι ο Ερντογάν; Με τι σκοτώνει και διώχνει τους Κούρδους από τη γη τους; Με …πειθώ και επιχειρήματα; Και τι έχουν να πουν γι΄ αυτές τις δύο φωτογραφίες;

Το μόνο που έχουν να ψελλίσουν μετά από μήνες διωγμών,άδικων φυλακίσεων,βασανιστηρίων και άλλων πολλών είναι η …έκκληση προς την Τουρκία να τερματίσει «το συντομότερο δυνατόν» την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα από τον  Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και την παράτασή της για τρεις μήνες ακόμη.

Ο επίτροπος Μούιζνιεκς «επιμένει ότι είναι επείγον να υπάρξει επιστροφή στις φυσιολογικές διαδικασίες και εγγυήσεις και να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». 

Ο Μούιζνιεκς «καταγράφει με απογοήτευση» την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες και τονίζει ότι ελπίζει η διάρκειά της να «μπορέσει να μειωθεί».

Για να μην παρεξηγηθεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος προσθέτει ότι δεν αμφισβητεί ί την απόφαση της Άγκυρας να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άρα να αναστείλει την ισχύ της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που δημιούργησε η απόπειρα πραξικοπήματος.Σημειώνει ότι οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Τουρκία μετά την Ιούλιο έδωσαν «σχεδόν απεριόριστη διακριτική ευχέρεια στις διοικητικές αρχές και στην κυβέρνηση» να επιβάλουν μέτρα και προειδοποιεί ότι αυτού του είδους οι εξουσίες γεννούν πάντα «έναν ορισμένο βαθμό αυθαιρεσίας».

Η φωτογραφία είναι ένα δείγμα αυτού του “ορισμένου βαθμού αυθαιρεσίας”…

vasanistiria_turkey

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης