Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
22/03/2016 | 06:42 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία σε “πακιστανοποίηση” με εγκαθίδρυση μιλιταριστικού-θρησκευτικού καθεστώτος!

Η Τουρκία σε

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Ερντογάν εναντίον της Ε.Ε. Αυτή είναι άλλωστε η προσφιλής στάση του τον τελευταίο καιρό. Κατηγόρησε την Ε.Ε , η οποία ενώ θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ, επέτρεψε στα μέλη του να στήσουν σκηνή και να υψώσουν “πατσαβούρες”  (έτσι χαρακτήρισε τις σημαίες τους) , πίσω από το κτίριο που υπογραφόταν η συμφωνία για το ζήτημα των προσφύγων.  Χαρακτήρισε ανειλικρινή και ανέντιμη αυτή τη στάση και τόνισε ότι αυτό φανερώνει την υποκρισία τους.

Μερικές φορές και οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους . Ποιος είναι υποκριτής; Μήπως ο κ. Νταβούτογλου ήταν ειλικρινής όταν έλεγε στους συμπολίτες του ότι έκανε παζάρια της Καισάρειας (Kayseri pazarlığı) κατά την πρώτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου ζήτησε ό,τι ήθελε από τους Ευρωπαίους και λίγες μέρες μετά όταν ξαναπήγε εκεί  δήλωσε ότι το θέμα των προσφύγων δεν προσφέρεται για παζάρια , γιατί είναι θέμα ανθρωπισμού!   Η ιστορία είναι γεμάτη από παρόμοια παραδείγματα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και δεν χρειάζεται περαιτέρω αναφορά σε αυτά.

Η αλήθεια είναι μία. Ο κ. Ερντογάν δεν αποδέχθηκε με κανέναν τρόπο την ήττα της 7ης Ιουνίου και για αυτό σκλήρυνε τη στάση του και κατέφυγε στη βίαιη συμπεριφορά.  Πυρπολούνται χωριά, απαγορεύεται η κυκλοφορία επί μέρες στις νοτιανατολικές περιοχές , δολοφονούνται αθώοι πολίτες. Και επειδή η βία φέρνει βία, ολόκληρη η χώρα συγκλονίζεται από βομβιστικές επιθέσεις.

Βέβαια, οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων χρεώνονται αμέσως στο ΡΚΚ. Όταν , όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται για τζιχαντιστές οι λαλίστατοι κυβερνητικοί σιωπούν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με πρόφαση το ΡΚΚ προσπαθεί να κλείσει το στόμα εκείνων που διαμαρτύρονται για την πορεία της χώρας τους. Χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να εγκαθιδρύσει το καθεστώς διακυβέρνησης του ενός και μοναδικού  άνδρα. Χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ. Δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του συνταγματικού Δικαστηρίου, παραβιάζει ασύστολα τις διατάξεις του Συντάγματος.

Ο αγώνας εναντίον του ΡΚΚ μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο. Ατόνησαν οι θεσμοί, διακόπηκαν οι σχέσεις με τη διεθνή κοινότητα. Οι μέθοδοι που ακολουθεί για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του οδηγούν την Τουρκία σε Πακιστανοποίηση με την εγκαθίδρυση ενός μιλιταριστικού-θρησκευτικού καθεστώτος.

Ταυτόχρονα οι αυτονόητες διεκδικήσεις των Κούρδων δημιουργούν ένα παλαιστινιακό πρόβλημα στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν  βλέπει τον εαυτό του μέσα από μεγεθυντικό φακό, νομίζει ότι είναι ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου, ο νέος χαλίφης και για αυτό αγκαλιάζει οργανώσεις όπως ο ISIS.  Ξεχνάει, όμως, αυτό που έλεγε ο Ναπολέων: “Μπορείς να κάνεις τα πάντα με το σπαθί σου, αλλά δεν μπορείς να καθίσεις πάνω του”.

Η φωτογραφία ενός άδειου παιδικού καροτσιού με δυο νεκρά πουλιά δίπλα που είδαμε αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση στο Πέρα αντικατοπτρίζει την εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης