Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μετά το Αιγαίο η Τουρκία “μπαίνει” και στην ΕΕ! Καταργούν τη βίζα οι απαράδεκτοι Ευρωπαίοι

Μετά το Αιγαίο η Τουρκία

Η Τουρκία παίρνει και τη κατάργηση της βίζας από την ΕΕ. Την Τετάρτη η Κομισιόν θα παρουσιάσει σχετική έκθεση . Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt , η Κομισιόν σκοπεύει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία για την εκπλήρωση των αναγκαίων όρων και θα καταθέσει τελικό πόρισμα στα μέσα Ιουνίου! Προφανώς για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν έχει καμία απολύτως σημασία η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο! Το γεγονός ότι παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου δεν έχει καμία σημασία για τους “προύχοντες” της ΕΕ . Για όλα αυτά ευθύνεται και η Αθήνα που δεν έχει “επικοινωνήσει” προς καμία κατεύθυνση τα ανήκουστα αίσχη που διαπράττει κάθε μέρα η ισλαμική Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt , οι Βρυξέλλες θα προτείνουν την κατάργηση της βίζας δίνοντας στην Άγκυρα διορία ενάμιση μήνα για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων, οι οποίες αφορούν από το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την έκδοση βιομετρικών διαβατηρίων.

Πάντως σε Γερμανία και Γαλλία υπάρχει ανησυχία για μαζική είσοδο Τούρκων μεταναστών στην ΕΕ και γι΄ αυτό το λόγο ο  Μάνφρεντ Βέμπερτ, αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε «ένα μηχανισμό ασφαλείας στη διαδικασία κατάργησης της βίζας για την Τουρκία που θα είναι  ένα σημαντικό εργαλείο για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στα μέτρα που προωθούμε».

Ο Βέμπερ κατέστησε σαφές ότι ο μηχανισμός ασφαλείας δεν θα ισχύει μόνο για την Τουρκία, αλλά και για όλες τις χώρες εκτός Ε.Ε. με τις οποίες οι Βρυξέλλες διαπραγματεύονται απελευθέρωση της βίζας, όπως η Ουκρανία, το Κόσοβο και η Γεωργία.

Η Τουρκία είχε απειλήσει ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία με την Ε.Ε. για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν σε κατάργηση της βίας για τους πολίτες της. Ενδεχομένως η Άγκυρα να υποχωρήσει σε περίπτωση που δεν πληροί τα κριτήρια, ακριβώς επειδή θέλει σε πρώτη φάση να λάβει το πράσινο φως της Κομισιόν για κατάργηση της βίζας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης